Πάτρα: Ελεύθεροι οι 6 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές μετά την απολογία τους (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Υποχρεωτική παρουσία σε ΑΤ, χρηματικό πρόστιμο και απαγόρευση συμμετοχής σε πορείες

Νεότερη Ενημέρωση 16:58

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι έξι συλληφθέντες αντιεξουσιαστές.

Ο ανακριτής αποφάσισε να αφεθούν τελικά ελεύθεροι και να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 και στο τέλος του μήνα. Επίσης τους απαγορεύθηκε η συμμετοχή σε διαδηλώσεις ενώ τους επιβλήθηκε και χρηματικό ποσό – πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ, το οποίο πάντως αναμένεται να επιστρέψουν μόλις οριστεί η δικάσιμος.

Απο το πρωί ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονταν έξω απο το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας αναμένοντας την απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή. Στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Αυτή την ώρα είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν πορεία απο τα δικαστήρια προς το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου.

Η πορεία βρίσκεται υπο την διακριτική παρακολουθηση της ΕΛ.ΑΣ.

Να θυμίσουμε ότι οι πέντε γυναίκες και ο ένας άνδρας είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια επεισοδίων το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Νεότερη ενημέρωση 10.00΄

Περίπου 25 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους έξι συλληφθέντες κατά τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης, οι οποίοι απολογούνται σήμερα στον ανακριτή.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό στην είσοδο του Δικαστηρίου.

Πρώτη ενημέρωση 08.23΄

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν εκ νέου σήμερα οι 6 συλληφθέντες, πέντε γυναίκες και ένας άνδρας, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πάτρα το βράδυ της Πέμπτης. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, του εμπρησμού και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Από τις 9.30 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας αναμένεται να είναι για μία ακόμα φορά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την ΕΛ.ΑΣ. να λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την μεταγωγή τους.

ΣΧΟΛΙΑ