Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα οι 15 συλληφθέντες του κυκλώματος κλοπής οχημάτων

Ανάμεσά τους και 4 Πατρινοί

Ενώπιον του Ανακριτή Πατρών για να απολογηθούν, οδηγούνται σήμερα  τα 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και 4 Πατρινοί, που κρατούνται στην Ασφάλεια, μέχρι την απόφαση των εισαγγελικών αρχών.

Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα σε Πάτρα, Ημαθία και Αττική, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα και ένας 33χρονος στην Ζάκυνθο, τα οποία είχαν αφαιρέσει 110 οχήματα και το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την παράνομη δράση τους ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ!

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφία διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Με τις ίδιες κατά περίπτωση κατηγορίες βαρύνονται ακόμη εννέα άτομα συνεργοί των δραστών τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Αρχηγός ένας 48χρονος που είχε σχεδιάσει την κομπίνα από το 2011. Εξιχνιάστηκαν 110 κλοπές αυτοκινήτων, βρέθηκαν τα 70 τα οποία θα επιστραφούν στους κατόχους τους. Έκλεβαν κυρίως μικρά αυτοκίνητα με καλή μεταπωλητική αξία και τα πουλούσαν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά.

Σε άλλες περιπτώσεις έβρισκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα ή φθηνά από το εξωτερικό, τους έβαζαν τα ανταλλακτικά από τα κλεμμένα και τα πουλούσαν πολύ πιο ακριβά.

Για να καλύπτουν τα ίχνη τους εξαφάνιζαν σε χυτήρια μετάλλων όσα τμήματα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα δεν χρησιμοποιούσαν.

Οι δράστες αφού έκλεβαν τα οχήματα τα εγκατέλειπαν για μικρό χρονικό διάστημα σε γειτονικές περιοχές και όταν εξασφάλιζαν ότι δεν είχαν αναζητηθεί μέσω κρυφού συστήματος GPS τα μετέφεραν σε ελεγχόμενους χώρους και τα διέλυαν ή τα πωλούσαν όπως ήταν.

ΣΧΟΛΙΑ