Πάτρα: Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι εργαζόμενοι της Frigoglass

Συμβολικός αποκλεισμός και αίτημα παρέμβασης από την κυβέρνηση

Στο δρόμο μένουν 90 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Frigoglass στην Κάτω Αχαϊα, το οποίο βάζει «λουκέτο», όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση στους εργαζόμενους την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα Γενική Συνέλευση, αναμένεται στις 9.30 περίπου να βρίσκονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα, την οποία θα αποκλείσουν συμβολικά.

Οπως είπε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλο «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Θανάσης Παπαστεφανόπουλος, οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημα και ζητήσουν να στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση, ζητώντας να πάρει αυτή θέση στο θέμα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση.

Αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι έχουν ραντεβού με την εργοδοσία προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι για τους όρους και συνθήκες αποχώρησής τους από τη δουλειά.

Οπως, όμως, επεσήμανε ο κ. Παπαστεφανόπουλος, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η επιχείρηση θα δώσει στους εργαζόμενους μόνο την αποζημίωση που προβλέπεται από το νόμο, με αποτέλεσμα άνθρωποι που δουλεύουν στο εργοστάσιο έως και 35 χρόνια και είναι στην ηλικία των 50 έως 60 ετών, είναι πάρα πολύ δύσκολο -έως αδύνατο- να βρουν μετά δουλειά στο αντικείμενο που γνωρίζουν για τόσα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ