Πάτρα: Βροχή από μολότοφ-Δύο τραυματίες-Επεισόδια για το Γρηγορόπουλο (VID-PIC)

νεότερη ενημέρωση 20.50΄

Κυνηγητό στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας και προς την πλευρά της Αγίας Σοφίας , στην Ηρώων Πολυτεχνείου και στην Πέντε Πηγαδίων έχει ξεκινήσει μεταξύ αστυνομιών και ατόμων του αναρχικού χώρου που συμμετείχαν στην πορεία.

Υπήρξν δύο συλλήψεις και αρκετές προσαγωγής. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο είναι αποπνικτική από τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικοί ως απάντηση στις μολότοφ και στις πέτρες των αναρχικών.

νεότερη ενημέρωση 20.15΄

ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Δύο τραυματίες εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, στην πορεία μνήμης για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Βροχή από μολότοφ αυτή την ώρα στην καρδιά της Πάτρας. Διαδηλωτές έριξαν μολότοφ  και κροτίδες και τρέχουν προς το παράρτημα. Φωτιά σε μπαλκόνι.

Από τη ρήψη μολότοφ λαμπάδιασε μπαλκόνι, ενώ αστυνομικός φέρεται να έχει υποστεί ελαφριά εγκαύματα από μολότοφ, όταν αυτή έπεσε δίπλα του.

Νεότερη ενημέρωση 19.57»

Στο ύψος της πλατείας Γεωργίου επί της οδού Κορίνθου βρίσκεται αυτή την ώρα ο κύριος όγκος της πορείας που πραγματοποιείται από 600 και πλέον άτομα στη μνήμη ττου Αλέξανδρο Γρηγορόπουλου . Μερίδα των διαδηλωτών έχει φορέσει κράνη εν άλλοι κρατάνε πέτρες και κοντάρια,

Νεοτερη Ενημέρωση 19.45′

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πορεία μνήμης  600 περίπου ατόμων για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου. Στο τέλος της πορείας υπάρχει ομάδα 100 περίπου ατόμων  με κράνη και κουκούλες.

Το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου, αποτελεί το σημείο αναφοράς για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης που διοργανώνεται με αφορμή της συμπλήρωσης 11 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, από τον ειδικό φρουρό Βασίλη Κορκονέα.

ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης .Η ΕΛ.ΑΣ.  έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. ΝΑ σημειωθεί, ότι από το πρωί έχει απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης .

Η αποψινή πορεία είναι η δεύτερη που θα πραγματοποιηθεί καθώς στις 12 το μεσημέρι μαθητές των σχολείων της Πάτρας.  μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησαν επίσης πορεία με αφετηρία το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία κατέληξε το συγκρότημα Τεμπονέρα τα Ψηλά Αλώνια

ΣΧΟΛΙΑ