Πάτρα: Σε απεργιακό ρυθμό η πόλη – Πορεία στους κεντρικούς δρόμους (ΝΕΟ)

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Νεότερη ενημέρωση 11.22΄

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, απ’ όπου ξεκίνησε η πορεία και στο ίδιο σημείο θα καταλήξει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, στην πορεία συμμετέχουν περίπου 2.500 άτομα.

Στο τέλος της πορείας ακολουθούν και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο πρώην Παράρτημα.

 

Πρώτη ενημέρωση 08.08΄

Σε απεργιακό ρυθμό βρίσκεται σήμερα χώρα, καθώς η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία, εν όψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχοδείου και διεκδικεί την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου», των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Στην Πάτρα, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΕΚΠ αναφέρει:

«Η Εκτελεστική της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, υλοποιώντας την απόφαση της Διοίκησης για την οργάνωση της 24ωρης απεργίας για την κοινωνική ασφάλιση την Τρίτη 18 Φλεβάρη, αποφάσισε η συγκέντρωση να γίνει μπροστά στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 πμ.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης να δώσουν συνέχεια στον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου – Βρούτση, στην Κυβερνητική προπαγάνδα που το συνοδεύει, αλλά και στην απεργοσπαστική πρακτική της ΓΣΕΕ βάζοντας στο προσκήνιο την διεκδίκηση δημόσιας, υποχρεωτικής, καθολικής, κοινωνικής ασφάλισης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού».

Στη σημερινή απεργία συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΣΧΟΛΙΑ