Πάτρα: Το στερνό «αντίο στον Σπύρο Δούκα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Πρώην εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας “Πελοπόννησος”

Νεότερη ενημέρωση 13.30΄

Ολοι είναι εκεί, για να αποχαιρετίσουν τον Σπύρο Δούκα, πρώην εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τον «άρχοντα» της Πάτρας όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν όσοι τον γνώριζαν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα ψάλλεται η εξόδιος ακολουθία.

Πλήθος στεφάνια έχουν κατατεθεί στη μνήμη του, μεταξύ των οποίων του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ ξεχωριστή θέση έχει το στεφάνι από την «οικογένεια» της εφημερίδας Πελοπόννησος.

Πρώτη ενημέρωση 08.10΄

Σήμερα, στη 1.30 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπύρο Δούκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, προδομένος από την καρδιά του, προχθές Τρίτη το βράδυ.

Σήμερα, οι συγγενείς, οι συνεργάτες του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», εκπρόσωποι φορέων και αρχών θα πουν το τελευταίο αντίο στον «άρχοντα», όπως συνήθιζαν όλοι να τον αποκαλούν.

Ποιος ήταν

Ο Σπύρος Δούκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1928. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα παρασημοφορήθηκε.

Συνέδεσε τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του με τη ΔΕΗ, στην οποία υπήρξε διευθυντικό στέλεχος.

Μετά τον γάμο του με τη Νανά, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκδοτικού οργανισμού. Εργάστηκε δίπλα στον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο και εξελίχθηκε σε γενικό διευθυντή της «Πελοποννήσου».

Το 1987 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2011. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων. Διατέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Με την σύζυγό του Νανά απέκτησαν μία κόρη, τη Λήδα, η οποία μετά από σοβαρή και πολυετή ασθένεια κατέληξε σε ηλικία 35 ετών.

Στη μνήμη της, ο Σπύρος και η Νανά Δούκα ίδρυσαν το 2000, το Ιδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», με σκοπό τη χορηγία έργων ευποιίας και την προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία.

 

ΣΧΟΛΙΑ