Η Πάτρα διοργανώτρια πόλη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019(ΦΩΤΟ)

Ήταν άρτιος ο φάκελος διεκδίκησης

Νεότερη Ενημέρωση 13.55

Η Πάτρα είναι η διοργανώτρια πόλη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Αυτό αποφάσισαν πριν από λίγο τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, στην Ταραγόνα της Ισπανίας, μετά την παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας της Πάτρας από την Επιτροπή Διεκδίκησης.

Στη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, που έγινε στην πόλη Ταραγόνα της Ισπανίας και παρουσιάστηκε η πρόταση της Πάτρας για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

930

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ανέφερε:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Αγαπητά μέλη της Μεσογειακής Οικογένειας

Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, θέλω να σας γνωρίσω ότι η απόφαση να σας ζητήσουμε να εμπιστευθείτε στην πόλη μας, για να διοργανώσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, είναι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του συνόλου των φορέων και κατοίκων της πόλης μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα σας διαψεύσουμε, εάν εγκρίνετε την ανάληψη της διοργάνωσης από την πόλη μας.

Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους αγώνες, θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη, ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας, τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και της συνεργασίας των λαών μας.

Σας ευχαριστούμε».

Αρχική Ενημέρωση 07.59

Σήμερα, στην Ταρραγόνα της Ισπανίας, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της ΔΕΜΑ, σχετικά με την ανάληψη ή όχι των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, από την Πάτρα.

Αν και η Πάτρα έμεινε μοναδική υποψήφια, τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης, προτιμούν να δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας ότι το γεγονός της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων της Μασσαλίας και της Αλεξάνδρειας δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη θετική έκβαση για την Πάτρα.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης, Θόδωρο Μενεγή «το ότι είμαστε μόνοι μας δεν σημαίνει κάτι. Η διεκδίκηση είναι ανοικτή. Μπορεί να τρέξεις μόνος και να έρθεις δεύτερος. Όμως, εκείνο που μπορώ να σας μεταφέρω με βεβαιότητα είναι ότι έχουν μείνει πολύ ικανοποιημένοι με τον φάκελο».

Ο κ. Μενεγής έκανε λόγο για κάποια μειονεκτήματα, τα οποία όμως θεωρεί πως θα αντιμετωπιστούν και στο τέλος η ΔΕΜΑ θα αναθέσει στην Πάτρα τη διοργάνωση: «Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα, τα οποία είναι αντιμετωπίσιμα. Τα έχουμε απαντήσει και θα κριθούμε για την επάρκεια των απαντήσεων που θα δώσουμε».

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, καθώς όπως επεσήμανε, το ότι η Πάτρα είναι η μοναδική πόλη που θα κατέβει υποψήφια, δεν σημαίνει ότι είναι σίγουρο ότι θα αναλάβει τους αγώνες, αφού ενδέχεται να προκύψουν κάποια τεχνικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΔΕ.ΜΑ.

Ενα «αγκάθι» στην διεκδίκηση της ανάληψης των αγώνων είναι ότι ο φάκελος της Πάτρας δεν περιέχει την -απαραίτητη- εγγυητική επιστολή από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς η προσωρινή της διοίκηση δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει τέτοια επιστολή.

Η Επιτροπή Διεκδίκησης ελπίζει ότι θα γίνει δεκτή από τη ΔΕΜΑ η προφορική συναίνεση των Καπράλου και Κούβελος, οι παρατάξεις των οποίων θα διοικήσουν μετά τις εκλογές στην ΕΟΕ.

Από χθες βρίσκεται στην Ταρραγόνα και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Πάτρας.

Σε ότι αφορά την φιλοσοφία της υποψηφιότητας της Πάτρας και το σκεπτικό της διεκδίκησης της διοργάνωσης ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το περιεχόμενο αυτής της διοργάνωσης αφορά σε παράκτια αθλήματα που εμφανίζουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της άθλησης στο φυσικό περιβάλλον και απαιτούν ελαφρές και χαμηλού κόστους κατασκευές. Ως Δήμος διεκδικούμε την ανάληψη των αγώνων γιατί το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, θα καλυφθεί πλήρως από το αρμόδιο Υπουργείο όπως εγγράφως δεσμεύεται η κυβέρνηση.

Η διοργάνωση των αγώνων συνεπάγεται και τη δημιουργία αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι υποδομές θα παραμείνουν μετά τους αγώνες στην πόλη μας και θα αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στην νεολαία και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής.»

Όσον αφορά το κόστος της λειτουργίας, της συντήρησης αλλά και για το απαραίτητο προσωπικό, αυτά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και το αρμόδιο υπουργείο, με μόνιμο προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ