Πάτρα – Ρίον με τα πόδια για …το τρένο-Ολοκληρώθηκε η πορεία (ΝΕΟ) (video-pic)

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09.42′

Σε εξέλιξη με μαζική συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων φορέων, μελών συλλόγων , βρίσκεται η πορεία που διοργανώνουν ο Δήμος της Πάτρας και η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίον μέχρι την Κανελλοπούλου.

DSC_0437

patraporeia2

Στην πορεία επικεφαλής  είναι ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

poreia patra5 poreia treno

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 00.01′

Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους  με την έλευση του τρένου στην Πάτρα, ότι στο θέμα της υπογειοποίησης δεν χωράνε εκπτώσεις, θέλουν να στείλουν σήμερα ο Δήμος της Πάτρας, η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων από τις περιοχές πυο θα διέλθει και φορείς, μέσα από την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στις 9.00 το πρωϊ συγκέντρωσης στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια πορείας μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου.

afisa_30-6-2020

Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιείται δύο εικοσιτετράωρα μετά ην άφιξη στην Πάτρα του υπουργού υποδομών και μεταφορών Κ. Καραμανλή, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες συνεδρίου που  διοργανώθηκε απο την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξης:

Οι προχθεσινές εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή για την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την οδό Κανελλοπούλου έως τον Άγιο Ανδρέα, έργο που ο ίδιος χαρακτήριζε «Φαραωνικό» και αχρείαστο για την πόλη, ένα πράγμα αποδεικνύει, ότι «και ο άγιος φοβέρα θέλει».

Τους είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει να μην ανοίξουν πόλεμο με τον πατραϊκό λαό γιατί θα ηττηθούν όπως η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποχώρηση της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και να το εμφανίσουν, είναι αποτέλεσμα του αγώνα του πατραϊκού λαού, που είναι ενωμένος και όχι διχασμένος όπως τον θέλει ο Υπουργός.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει μαζί με τον λαό της πόλης, του Συλλόγους και τους μαζικούς Φορείς, τον αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο, την λειτουργία του Προαστιακού και την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου.

Αυτό το διαχρονικό αίτημα είναι δίκαιο, είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο.

Είναι προς το συμφέρον του πατραϊκού λαού σήμερα, αλλά και των γενεών που έρχονται.

Καλούμε τον λαό και την νεολαία της πόλης μας να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» αύριο Κυριακή στις 9 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου. Να είμαστε όλοι εκεί. Να μη λείψει κανείς. Συμμετέχουμε μαζικά στην μεγάλη πορεία από την πλατεία Γεωργίου μέχρι το Ρίο.

Υπερασπιζόμαστε την πόλη μας. Διεκδικούμε:

  • Την Υπογειοποίηση του Τρένου από το Ρίο.
  • Την λειτουργία του Προαστιακού.

Την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ