Πάτρα: Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στους 13 για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22.31′

Στον ανακριτή από όπου θα πάρουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, οδηγήθηκαν πριν από λίγο,οι 13 συλληφθέντες,  οι οποίοι κατηγορούνται για 70 κλοπές διαρρήξεις και ληστείες στην περιοχή της Αχαΐας .

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν από αστυνομικούς μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή της Αιγιάλειας . Ο εισαγγελίας άσκησε ποινικές διώξεις στους 13 σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για 13 άτομα ηλικίας από 16 έως 33 ετών

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17.55′

Στα δικαστήρια της Πάτρας οι συλληφθέντες καθώς αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, για τις περίπου 70 κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες για τις οποίες κατηγορούνται.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς μετά από  μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αιγιάλεια και έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας βρίσκονται αστυνομικοί των ΜΑΤ και της Άμεσης Δράσης. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας όπου σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι άνδρες της ΟΠΚΕ.

Η κατηγορία που αναμένεται να τους αποδοθεί είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν δύο ακόμη άτομα που βάσει στων στοιχείων εμπλέκονται σε αυτήν.

Στο υλικό που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία, υπάρχουν βίντεο από μεγάλες κλοπές διαρρήξεις και ληστείες, σε μερικά από τα οποία οι συλληφθέντες αποκαλύπτονται, ενώ υπάρχουν από την πλευρά κάποιων εξ αυτών και ομολογίες για την συμμετοχή τους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών που διενεργούν την προανάκριση έχουν στα χέρια τους σημαντικό αριθμό στοιχείων. Εκείνο δε που προκαλεί εντύπωση, είναι η μεθοδολογία των δραστών που παραπέμπει σε επαγγελματίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ