Πάτρα: Ποινή «πούπουλο» για τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν

Χάνουν μόνο μία εξεταστική – Τους γλίτωσε από τα χειρότερα ότι ήταν πρωτοετείς

«Είναι ίσως η πιο η πιο χαμηλή από τις αυστηρές ποινές, που θα μπορούσαν να επιβληθούν» σχολίασε ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης, σχετικά με την ποινή αποκλεισμού από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στους φοιτητές που κατέθεσαν την ίδια εργασία.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής καθηγητής είπε ότι «οι 106 πιάστηκαν να αντιγράφουν στο κομμάτι των ασκήσεων που παρέδωσαν» και όπως εξήγησε «οι εργασίες αυτές μπαίνουν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και αντιστοιχούν στο 30% της τελικής βαθμολογίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, «αυτές οι εργασίες αποτελούνταν από τέσσερα σετ ασκήσεων και οι 106 φοιτητές παρέδωσαν από το 1 έως και το 4 το ίδιο σετ». Σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο Γιώργος Ανδρουλάκης εξήγησε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, η ποινή μπορεί να επιληφθεί, ή από την γενική συνέλευση του τμήματος ή από την σύγκλητο».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «η σύγκλητος είναι αρμόδια για τις μεγάλες ποινές και η γενική συνέλευση για τις πιο μικρές ποινές» και όπως εξήγησε «ο αποκλεισμός μέχρι και τρεις εξεταστικές επιβάλλεται από την γενική συνέλευση του τμήματος».

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον Γιώργο Ανδρουλάκη, «επιβλήθηκε αποκλεισμός από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου» και όπως είπε σχετικά με τη λήψη της απόφασης για την ποινή, «εμείς το σκεφτήκαμε πάρα πολύ, γιατί η πλειοψηφία των συγκεκριμένων φοιτητών είναι πρωτοετείς».

Πρακτικά, συνέχισε ο πρόεδρος του τμήματος, «οι φοιτητές αυτοί δεν θα έχουν σημαντική καθυστέρηση στην χρονική πρόοδο των σπουδών τους, γιατί στα επόμενα έτη μπορούν να μαζέψουν αυτό που χάσανε». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «πάρα πολλές φορές στα πρώτα δύο έτη οι φοιτητές δεν περνάνε έτσι και αλλιώς πολλά μαθήματα».

Επίσης ο Γιώργος Ανδρουλάκης είπε ότι «οι νέοι φοιτητές έρχονται με φόρα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι λίγο πιο χαλαροί στα πρώτα έτη των σπουδών τους».

ΣΧΟΛΙΑ