Πάτρα: Παίρνει σάρκα το Καρναβαλικό Πάρκο στα Παλαιά Σφαγεία

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο – Διήμερη επίσκεψη Ιταλών του interreg

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει το θεματικό πάρκο για το Πατρινό Καρναβάλι στα Παλαιά Σφαγεία, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για τη δημιουργία του, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Στόχος της δημιουργίας του Καρναβαλικού Πάρκου είναι η προσέλκυση επισκεπτών όλων των ηλικιών στην πόλη.

Σήμερα ήρθαν στην Πάτρα στελέχη της διαχειριστικής Αρχής interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, από την Ιταλία, τα οποία θα καθορίσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς – εταίρους, το χρονοδιάγραμμα και τις δράσεις ευθύνης του κάθε φορέα.

Τα στελέχη θα βρίσκονται και αύριο στην Πάτρα, και αναμένεται να ξεναγηθούν στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Το θέμα της διαμόρφωσης του θεματικού πάρκου για το Πατρινό Καρναβάλι εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ήδη η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να δεσμεύσει στον δημοτικό προϋπολογισμό, πίστωση ποσού 551.500 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου «Διαμόρφωση χώρων Παλαιών Σφαγείων σε χώρους δημιουργικής βιομηχανίας με ειδίκευση στο Πατρινό Καρναβάλι».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 2,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν μέσω του χρηματοδοτικού «εργαλείου» interreg.

Στο Καρναβαλικό Πάρκο, σύμφωνα με την μελέτη, θα υπάρχουν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και επιμόρφωσης για κάθε ηλικία, ενώ θα δημιουργηθούν, μεταξύ άλλων, χώροι εκπαίδευσης, κατασκευής και αναπαραγωγής καρναβαλικών δημιουργιών, παρουσίαση καρναβαλικών δημιουργιών, στολών, καπέλου, μάσκας και άλλων κατασκευών, δημιουργική απασχόληση παιδιών με έμφαση στο Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη

ΣΧΟΛΙΑ