Πάτρα: Ο καρκινογόνος αμίαντος παραμένει ακόμα στο Δρέπανο

Αλυτο το πρόβλημα καθαρισμού της πρώην ΑΜΙΑΝΤΙΤ

Αν και έχουν περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια από την έγκριση των εργασιών για τη συλλογή, την απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων και τον καθαρισμό του χώρου της πρώην ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο, εν τούτοις τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα, με αποτέλεσμα ο καρκινογόνος αμίαντος να παραμένει διάσπαρτος στο χώρο.

Αν και από το 2017 έχει ζητηθεί από τους συνιδιοκτήτες του κτιρίου –μία Τράπεζα και έναν ιδιώτη- να υλοποιήσουν την απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας για απομάκρυνση του αμιάντου και καθαρισμό του χώρου αυτοί, εν τούτοις καμία ενέργεια δεν έχουν κάνει και το πρόβλημα παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο.

Παρά τις ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τα πρόστιμα που έχει επιβάλει στους συνιδιοκτήτες, προκειμένου να απομακρύνουν τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία υλικά αμιάντου, να καθαριστεί και να περιφραχθεί ο χώρος, εν τούτοις το πρόβλημα παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο.

Οπως σημείωσε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής κ. Αντωνόπουλος, η Δημοτική Αρχή θα συνεχίζει να πιέζει για την απομάκρυνση του αμιάντου και τον καθαρισμό του χώρου.

Αν και είχε εγκριθεί ένα ποσό προκειμένου να απομακρυνθεί ο αμίαντος, και θα έπρεπε το σχέδιο αυτό να είχε υλοποιηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο.

Μάλιστα, επεσήμανε, ότι ανάλογη μελέτη θα πρέπει να γίνει και για να απομακρυνθεί η στέγη από τις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ.

ΣΧΟΛΙΑ