Πάτρα: Ομόφωνο «ΟΧΙ» από τους φορείς στο λουκέτο της Νομικής σχολής

Μπαράζ αντιδράσεων στην κατάργηση πριν καλά – καλά ανοίξει

Ομόφωνο «ΟΧΙ» από τους φορείς της Πάτρας κατά της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση και εκφράστηκε με το καλημέρα ανάληψης των καθηκόντων της από τη νέα υπουργό παιδείας  Νίκης Κεραμέως,  στη διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε  και πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος όλοι οι φορείς της πόλης οι εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατάργηση της Νομικής. Σε αυτή δεν έλαβαν μέρος οι βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος σε απόφασή του αναφέρει:

«Μετά από προσπάθειες δεκαετιών και μετά από την αντίδραση πολλών συμφερόντων, ιδρύθηκε Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η νέα Υπουργός Παιδείας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αποφάσισε την κατάργησή της. Αποφάσισε το πιο ανελαστικό μέτρο, χωρίς καμία συζήτηση και απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα μεγάλο πλήγμα για την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία μας αλλά και την Περιφέρειά μας».

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, χαρακτήρισε αδιανόητη την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΑΕΙ Πάτρας, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προηγουμένη ενημέρωση, εκ μέρους της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Αχαΐας Αλέξη Τσίπρα, και τόνισε ότι με την απόφαση κατάργησης της Νομικής Σχολής παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Ο απερχόμενος  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε πως η απόφαση της κυβέρνησης είναι  ιστορικό και πολιτικό λάθος ενώ η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εξέφρασε  την αντίθεσή της  στην απόφαση της κυβέρνησης και σημείωσε  πως το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή σε συνεδρίαση του Σώματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ