Πάτρα: Ξαφνικός θάνατος για 64 συμβασιούχους στο Δήμο και τις οικογένειές τους (vid&pic)

Με «υπογραφή» ελεγκτικού αδύνατη η αποκομιδή σκουπιδιών και η ταφή νεκρών στην πόλη

Αντιμέτωποι με την ανεργία βρίσκονται πλέον 64 εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία η επέκταση της παραμονής τη θέση τους και η καταβολή των δεδουλευμένων είναι παράνομη.

Την ίδια ώρα η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί τον «Δούρειο Ίππο» προκειμένου μέσα από την αδυναμία υποστήριξης συγκεκριμένων υπηρεσιών του  Δήμου Πατρέων λόγω έλλειψης προσωπικού να «σπρώχνονται» νευραλγικοί τομείς, όπως η καθαριότητα, τα νεκροταφεία και το πράσινο, στην αγκαλιά ιδιωτών.

Ουσιαστικά το «μπλόκο» στη μετατροπή των συμβάσεων που είχαν οι 64 εργαζόμενοι στο Δήμο της Πάτρας σε αορίστου χρόνου, συνεπάγεται την απόλυση τους και τον κίνδυνο επιστροφής των χρημάτων που έχουν εισπράξει, ενώ την ίδια ώρα καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των τμημάτων της αποκομιδής των απορριμμάτων, των Δημοτικών κοιμητηρίων και του τομέα πρασίνου καθώς και άλλων παραγωγικών υπηρεσιών .

ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Στη Μαιζώνος εκτιμούν  ότι με την απόφαση του ελεγκτικού ουσιαστικά «σπρώχνονται» οι Δημοτικές αρχές να υποκύψουν στις πιέσεις για να περάσουν χρυσοφόρες υπηρεσίες Δήμων όπως η  Πάτρα ( απορρίμματα, κοιμητήρια ,πράσινο και νερό) στα χέρια συγκεκριμένων  ιδιωτικών εταιρειών καθώς  θα είναι αδύνατη η λειτουργία τους.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του στους patrastimes ο αντιπρόεδρος του σωματείου  οδηγών και χειριστών στο Δήμο της Πάτρας κ. Παπανδριανός αποκάλυψε πως ένα ισχύσει η απόφαση του ελεγκτικού, τότε θα είναι αδύνατη ακόμα και η ταφή των νεκρών αλλά και η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στο μεταξύ δραματικές ώρες περνούν μετά την επίσημη δημοσιοποίηση της απόφασης του ελεγκτικού, με την οποία βγαίνουν στην  ανεργία οι 64 συμβασιούχοι του Δήμου και οι οικογένειες τους .

ΣΧΟΛΙΑ

  • Δημ Παπ

    κανείς δεν θέλει την ανεργία των συμβασιούχων. Αν όμως συμβεί, γιατί δεν μετακινεί ο Δήμος υπαλλήλους από γραφεία που περισσεύουν (σε ορισμένα -πχ πρωτόκολλο- δεν έχουν τι να κάνουν), σε πόστα που λείπουν;