Πάτρα: Μπάνιο «αξίας» 450 ευρώ – Θύμα κλοπής 63χρονη στο Ακταίο

Της αρπαξαν το πορτοφόλι και το κλειδί του αυτοκινήτου

Τετρακόσια πενήντα ευρώ στοίχισε το μπάνιο στο Ακταίο σε μία 63χρονη, καθώς έπεσε θύμα κλοπής δύο ανήλικων.

Οι νεαροί δράστες, ενώ η γυναίκα βρισκόταν στη θάλασσα και κολυμπούσε, άρπαξαν το πορτοφόλι της που περιείχε 450 ευρώ, καθώς και το κλειδί του αυτοκινήτου της.

Τελικά την επόμενη ημέρα η 63χρονη τους αναγνώρισε, καθώς οι δύο ανήλικοι επέστρεψαν στην περιοχή για να συνεχίσουν προφανώς τη… δράση τους. Οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ παρέδωσαν στη γυναίκα το πορτοφόλι -άδειο βέβαια- και το κλειδί του αυτοκινήτου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό:

Συνελήφθησαν χθες (11-7-2018) το μεσημέρι, στο Ακταίο Πατρών, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο Έλληνες ηλικίας 15 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Σύμφωνα με την αστυνομία προχθές (10-7-2018) το απόγευμα, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι ότι 63χρονη βρισκόταν στη θάλασσα και κολυμπούσε, αφαίρεσαν από τη τσάντα της ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και το κλειδί του αυτοκινήτου της.

Οι ανήλικοι αναγνωρίστηκαν την επόμενη μέρα από την παθούσα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ παρέδωσαν το πορτοφόλι το οποίο είχαν αποκρύψει σε κοντινή απόσταση με το κλειδί του αυτοκινήτου, χωρίς όμως το χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο ανηλίκων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει του πολίτες όταν βρίσκονται στην παραλία:

  • Nα μην αφήνουν ποτέ τα προσωπικά τους αντικείμενα όπως πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητά τηλέφωνα, tablets, φωτογραφική μηχανή και κλειδιά ανεπιτήρητα.
  • Να μην μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Να μην σταθμεύουν το όχημά τους σε ερημικές τοποθεσίες ή σε σημεία που δεν μπορούν να το επιτηρούν.
  • Να μην αφήνουν στη καμπίνα του οχήματος και σε εμφανές σημείο αντικείμενα τα οποία μπορούν οι δράστες σπάζοντας το τζάμι εύκολα να τα αφαιρέσουν.

ΣΧΟΛΙΑ