Πάτρα: Με το βλέμμα στα test κορονοϊου – Αγωνία για τα «κρυφά» κρούσματα

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ 2500 ΜΟΡΙΑΚOI KAI RAPID ΕΛΕΓΧΟΙ

Στον αστερισμό των μοριακών και γρήγορων test μπήκε  η Πάτρα, με τους εμπλεκόμενους φορείς υγείας να αγωνιούν για το τι θα δείξουν τα αποτελέσματα καθώς δεν αποκλείεται ο «χάρτης» ως προς το ιικό φορτίο της περιοχής να αλλάξει δραματικά και α οδηγήσει σε θεαματικές ανατροπές σε ότι αφορά στη διαχείριση της καθημερινότητας στην πόλη αλλά και την Αχαΐα γενικότερα.

Ο κύκλος άνοιξε χθες Τετάρτη με την διενέργεια τεστ στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν τεστ στην δομή της “Κιβωτού” .

Συνολικά θα διενεργηθούν 2500 τεστ από τα αποτελέσματα των οποίων θα δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει πλήρης εικόνα για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, περιοχές και εργασιακούς χώρους.

Τα τεστ αυτά θα γίνονται σε ανοικτούς δημόσιους χώρους με στόχο την προστασία των πολιτών σε κεντρικά σημεία της πόλης από τον ΕΟΔΥ σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ Πατρών και τη συνεργασία του δήμου Πατρέων.

Σήμερα Πέμπτη τεστ θα γίνουν σε τρεις πλατείες της Πάτρας, από τις 10 το πρωί έως τις 2μμ. Οι πλατείες  Γεωργίου,  Ελευθερίας και η πλατεία Κύπρου.

Στόχος των rapid test είναι να εντοπισθεί ο πληθυσμός θετικών κρουσμάτων σε ασυμπτωματικούς.

ΣΧΟΛΙΑ