Πάτρα: Μειώθηκε η ποινή για τους πυροβολισμούς στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας

Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς

Αναβίωσε για ακόμα μία φορά η υπόθεση που αφορά στους 35 αλλοδαπούς εργάτες γης που πριν απο 6 χρόνια δέχθηκαν πυροβολισμούς όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους  από τα φραουλοχώραφα της Ηλείας στα οποία εργάζονταν.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες εργάζονται οι αλλοδαποί στον κάμπο της Ηλείας.

Πρωτόδικα ο άνδρας που από την πρώτη στιγμή παραδέχθηκε την πράξη του είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση, έμεινε στη φυλακή για 15 μήνες και στη συνέχεια υπήρξε μετατροπή της ποινής του σε εξαγοράσιμη ( 5 ευρώ για κάθε ημέρα της ποινής του).

Σήμερα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για 31 σωματικές βλάβες και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Kαταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη. με τη νέα απόφαση θα γλιτώσει το ποσό των 7.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για το σκέλος της εμπορίας ανθρώπων οι εργάτες των χωραφιών δικαιώθηκαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ενώ σήμερα δηλώνουν ότι δικαιώθηκαν και για τις σωματικές βλάβες παρά το γεγονός ότι η ποινή του δράστη μειώθηκε λόγω της αναγνώριση του ελαφρυντικού από το δικαστήριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ