Πάτρα: “Κλείδωσαν” τα χρήματα εργαζόμενου μετανάστη-Δεν μπορεί να εισπράξει το μισθό του

Απίστευτες καταστάσεις στο νομικό πλαίσιο διαχείρισης προσφύγων/μεταναστών

Εγκλωβισμένοι σε μια χρονοβόρα διαδικασία βρίσκονται οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Πάτρα, οι οποίοι κάνουν αίτηση προκειμένου να πάρουν άσυλο, αλλά και όσοι έχουν πάρει προσωρινή πράσινη κάρτα παραμονής.

Απίστευτα κι όμως αληθινά χαρακτηριστικά παραδείγματα περιπτώσεων προσφύγων και μεταναστών που συμβαίνουν στην πόλη ανέφερε το μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμένων Προσφύγων και Μεταναστών, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα.

Οπως ανέφερε, ένας μετανάστης, ο οποίος ζει στην Πάτρα και εργάζεται νόμιμα σε πατρινή επιχείρηση, δεν πήρε τελικά το άσυλο, με αποτέλεσμα να «κλειδώσουν» τα χρήματα των μισθών στην Τράπεζα, να ακυρωθεί αυτόματα η κάρτα του καθώς δεν αναγνωρίζονται, ξαφνικά, τα στοιχεία του και να μην μπορεί να τα εισπράξει.

Μάλιστα, ο άνθρωπος αυτός, μέχρι τον Οκτώβρη είχε δώσει 7.500 σε εισφορές στον ασφαλιστικό φορέα.

Σε άλλο περιστατικό, ένας Αφγανός μετανάστης έκανε αίτηση για άσυλο το περασμένο καλοκαίρι η οποία θα εξεταστεί το 2024!

Οπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, τα παράλογα που ισχύουν σχετικά με το νομικό πλαίσιο για τους πρόσφυγες και μετανάστες ευνοεί την μαύρη και παράνομη εργασία, ενώ ρίχνει αυτά τα άτομα στην παρανομία, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν, αλλά και δημιουργεί την κατάσταση αυτή που επικρατεί στην Ακτή Δυμαίων και του Λαδόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ