Πάτρα: Κάστρο, Ρωμαϊκό Ωδείο και Μουσείο και ΚΕΤΧ στο υπερταμείο για χάρη των δανειστών

Ούτε η Αχαϊα δεν γλύτωσε από τη λίστα με τα ενέχυρα για λογαριασμό των δανειστών

Το κάστρο της Πάτρας , το Ρωμαϊκό της Ωδείο αλλά ακόμα και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, αλλά ακόμα και το ΚΕΤΧ φέρονται να είναι μεταξύ των «λάφυρων’ που απέσπασαν οι δανειστές, μέσω της μεταφοράς τους στο υπερταμείο, στο πλαίσιο των …εγγυήσεων που ζητούσαν κάθε φορά ου άνοιγαν τη στρόφιγγα και συμφωνούσαν σε ένα πρόγραμμα.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία  από τα οποία μεταξύ άλλων προκύπτει πώς η συγκεκριμένη λίστα σε ότι αφορά στα ακίνητα από την Αχαία που εντάχθηκαν σε αυτή, προκαλεί θυμηδία, χωρίς να υπάρχει πραγματική δυνατότητα να ενεχυριαστούν.

Μεταξύ των …ακινήτων στην περιβόητη λίστα, στην οποία να σημειωθεί πως η κυβέρνηση αρνείται πως έχουν μεταφερθεί μνημεία, το κάστρο της Πάτρας, το Ρωμαϊκό Ωδείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο και το στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού στα Σύνορα. Ουσιαστικά με αυτή τη «μέθοδο» η ελληνική πλευρά προσπάθησε να κερδίσει χρόνο και έγραψε στη λίστα της ντροπής ακίνητα και χώρους για τα οποία η προστασία από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Όπως και να έχει, σε επίπεδο προθέσεων , προκειμένου να επιτευχθούν συμφωνίες και να αποσπαστούν τα ΝΑΙ των δανειστών παραμένει το θέμα που έχει προκύψει, ακόμα και ένα μεγάλο μέρος με τα όσα περιλαμβάνει η περιβόητη λίστα του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων και…εκποιήσεων συνιστά μνημείο προχειρότητας

 

ΣΧΟΛΙΑ