Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο της γυναίκας-σύμβολο του Ασύλου Ανιάτων

«Εφυγε» από τη ζωή η Νικολία χήρα Ιωαν. Αρβανιτοπούλου

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Νικολίας Αρβανιτοπούλου, η οποία προσέφερε για 50 χρόνια στις υπηρεσίες της στο Ασυλο Ανιάτων Πατρών.

Η εκλιπούσα γεννήθηκε το 1926 στο Αχαϊκό Αχαΐας  πρωτότοκη κόρη πολυμελούς οικογένειας. Λόγω του πρόωρου θανάτου της μητέρας της σε πολύ μικρή ηλικία πήρε τον ρόλο της και αναγκάσθηκε να αναθρέψει τα τρία μικρότερα αδέλφια της.

Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία τον Ιωάννη Αρβανιτόπουλο Μηχανικό της Πειραϊκής – Πατραϊκής και  απέκτησαν μαζί δύο κόρες, την Σπυριδούλα και την Βασιλική. Από τους γάμους τους με τον Διονύσιο Τσεκουρά (σημερινό Πρόεδρο του Ασύλου Ανιάτων) και τον Παναγιώτη Γαρελίδη ευτύχησε να δει εγγόνια και δισέγγονα.

Η ευαισθησία της και η διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο την ώθησαν παρ  όλες τις αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις να γίνει εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ως τέτοια να αφιερωθεί στην προσπάθεια για ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου στα Νοσοκομεία και στα Ιδρύματα της πόλης.

Με αφορμή την εισαγωγή του πατέρα της το 1969 στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών ωθείται στην αποκλειστική ενασχόληση με το Ιδρυμα στο οποίο πολύ γρήγορα γίνεται Μέλος της Διοίκησης και το υπηρετεί από την θέση της  Αντιπροέδρου.

Από το Ίδρυμα δεν λείπει ποτέ, ούτε Σάββατα, ούτε Κυριακές, ούτε στις μεγάλες εορτές. Καθημερινά στέκεται δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο, προσπαθώντας να ανακουφίσει τον πόνο του, καθοδηγεί τους εργαζόμενους και νουθετεί και συμπαραστέκεται στους  επισκέπτες και τους συγγενείς.

Πρωταγωνιστεί μαζί με άλλους στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του και στον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και εξοπλισμών.

Είχε την τύχη τα τελευταία χρόνια της ζωής της, το ίδρυμα που με τόσο πάθος υπηρέτησε να της ανταποδώσει την αγάπη, φιλοξενώντας την και περιθάλποντάς την.

Το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου με ψήφισμά του εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της, ενώ σε ένδειξη πένθους η σημαία του ιδρύματος θα κυματίζει μεσίστια για τρεις ημέρες.

Το ψήφισμα του Δ.Σ. του Ασύλου Ανιάτων Πατρών:

Στην Πάτρα σήμερα την 16-9-2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 πμ., συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση, η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Σωματείου ‘’Κοινωνική Αλληλεγγύη’’ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ‘’Η Αγία Ευφροσύνη’’, μετά το άγγελμα της εις Κύριον μεταστάσεως, της σεβαστής μας ΝΙΚΟΛΙΑΣ χήρας ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, της Γυναίκας – Σύμβολο του ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ με την πεντηκονταετή καθημερινή προσφορά της στον πάσχοντα άνθρωπο & αποφάσισε:

  1. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Ιδρύματος επί 3ήμερον σε ένδειξη πένθους.
  2. Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένειά της.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι από φυσικά λουλούδια στη σορό της.
  4. Να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία της.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν στις τοπικές εφημερίδες «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» & ΓΝΩΜΗ» &
  6. Να σταλεί αντίγραφο του παρόντος στους οικείους της.-

 

 

ΣΧΟΛΙΑ