Πάτρα: Βαριές «καμπάνες» για τους έξι κατηγορούμενους της δολοφονίας Μπακάρι Χέντερσον

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν – Παύει η δίωξη για τον Ελληνα μπάρμαν και δύο Σέρβους

Νεότερη ενημέρωση 12.48΄

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας για τους έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ για τους άλλους τρεις, τον Έλληνα μπάρμπαν και δύο Σέρβους έκρινε ότι τέλεσαν απλή σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα να παύει η δίωξη εναντίον τους. Ταυτόχρονα αναγνώρισε ελαφρυντικό μόνο στους τρεις Σέρβους.

Αναλυτικά οι ποινές για τους έξι κατηγορούμενους:

15 χρόνια κάθειρξη στον πρώτο κατηγορούμενο

5 χρόνια στον πέμπτο κατηγορούμενο

9 χρόνια στους έκτο, έβδομο και όγδοο κατηγορούμενους

10 χρόνια κάθειρξη στον 9ο κατηγορούμενο.

Παρόντες σήμερα για την ανακοίνωση της απόφασης στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας και οι γονείς του άτυχου 23χρονου Αμερικανού τουρίστα.

Πρώτη ενημέρωση 08.12΄

Με την έκδοση της απόφασης αναμένεται σήμερα να ολοκληρωθεί η δίκη για τη δολοφονία 23χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό στο Λαγανά Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε δύο μήνες, θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

Ολοι οι κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δήλωσαν αθώοι, καθώς όπως υποστήριξαν ή δεν χτύπησαν τον 23χρονο ή τα χτυπήματά τους δεν ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατό τους.

Στην Πάτρα και στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν για αρκετές ημέρες και οι γονείς του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, οι οποίοι σε δηλώσεις εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη.

Από τους εννέα κατηγορούμενους, έξι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένας για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και δύο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

 

ΣΧΟΛΙΑ