Πάτρα: 21 Ιανουαρίου ορίστηκε νέα ημερομηνία έξωσης της οικογένειας στου Ψαχου – (ΝΕΟ)

“Γολγοθάς” για την μητέρα

Νεότερη Ενημέρωση 22/10 18:25

Συνεχίζεται το θρίλερ με την έξωση της οικογένειας απο το σπίτι της που βρίσκεται στην περιοχή του Ψάχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα όρισε νέα ημερομηνία έξωσης την 21η Ιανουαρίου.

Η έξωση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα αναβλήθηκε αφού είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλα διαβήματα της Δημοτικής Αρχής, του Δικηγορικού Συλλόγου και συλλογικοτήτων, με την Τράπεζα να ενημερώνει τελικά πως δεν πρόκειται τουλάχιστον σήμερα να εμφανιστεί ο δικαστικός κλητήρας.

 

νεότερη ενημέρωση 22.00΄

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση της έξωσης μονογονεικής οικογένειας με 4 παιδιά από το σπίτι στο οποίο κατοικεί στην περιοχή του Ψάχου και το οποίο η Τράπεζα έβγαλε πριν από λίγο καιρό σε πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα αυτό να περάσει στην κυριότητά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr πριν από λίγη ώρα και αφού είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλα διαβήματα της Δημοτικής Αρχής, του Δικηγορικού Συλλόγου και συλλογικοτήτων, η Τράπεζα ενημέρωσε πως δεν πρόκειται τουλάχιστον αύριο που ήταν προγραμματισμένη να γίνει η πράξη της έξωσης, να εμφανιστεί ο δικαστικός κλητήρας.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να δίνει μικρή ανάσα στην οικογένεια, ωστόσο μοιάζει με μαρτύριο της σταγόνας, καθώς παραμένει άγνωστο πότε η Τράπεζα θα αποφασίσει να προχωρήσει στη διαδικασία της έξωσης.

Η αναβολή εκτέλεσης της έξωσης από τον δικαστικό κλητήρα ήρθε, αφού είχε προηγηθεί η αποστολή επιστολής προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας από την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Ακριβή (Βίβιαν) Σαμούρη, στην οποία γινόταν περιγραφή της δεινής θέσης στην οποία θα βρεθεί μια οικογένεια με 4 παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι με ειδικές ανάγκες , καθώς αυτή θα πεταχτεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αλλά και η απόφαση του Δήμου της Πάτρας να αντιδράσει δυναμικά στη διαδικασία καθώς  και το γενικότερο κλίμα που θα δημιουργηθεί στην πόλη.

πρώτη ανάρτηση 19.30΄

Αντιμέτωπη με τον δικαστικό επιμελητή και την υλοποίηση της απόφασης για παράδοση του σπιτιού στο οποίο μένει στην περιοχή του Ψάχου της Πάτρας, θα βρεθεί αύριο (Τρίτη) το πρωί μία μητέρα με τέσσερα παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Αρχικά η απόφαση ήταν να εκτελεστεί το πρωί της Τετάρτης  9 Οκτωβρίου αλλά το “τσουνάμι” των αντιδράσεων που είχε προκληθεί και το κύμα συμπαράστασης οδήγησε στην αναστολή εφαρμογής της απόφασης για λίγες ημέρες.

Το διάστημα που μεσολάβησε ήταν μαρτυρικό για την άτυχη μητέρα η οποία χάνει το σπίτι από τράπεζα, για δάνειο που έχει λάβει. Το χρέος της πολύτεκνης γυναίκας ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η μητέρα των τεσσάρων παιδιών παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε δεν κατέστη δυνατόν να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Να σημειωθεί ότι το ένα από τα παιδιά της οικογένειας είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Η μητέρα των παιδιών βρίσκεται σε απόγνωση και ήδη καταβάλλονται προσπάθειες από φορείς  έστω και την τελευταία στιγμή να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή.

Εάν δεν αλλάξει κάτι αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί ο αρμόδιος δικαστικός επιμελητής θα βρίσκεται έξω από το σπίτι της οικογένειας και θα ζητήσει να του παραδοθούν τα κλειδιά, με την  οικογένεια να βρίσκεται στην κυριολεξία στο δρόμο.

Ο πλειστηριασμός της κατοικίας έγινε ηλεκτρονικά στο νησί της Κεφαλονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ