Πάτρα: Δύο ηλικιωμένες θύματα “μαϊμού” εφοριακού

Τις έπεισε να του δώσουν κοσμήματα για δήθεν χρέος συγγενικού τους προσώπου

Δύο ηλικιωμένες, σε διαφορετικές περιπτώσεις, έπεσαν χθες το πρωί θύματα απατεώνα –πιθανότατα του ίδιου- ο οποίος κατάφερε να τις ξεγελάσει προσποιούμενος τον εφοριακό και με το πρόσχημα οφειλής τους προς την Εφορία συγγενικού τους προσώπου, να τους αποσπάσει χρυσά κοσμήματα.

Μάλιστα, στη μία περίπτωση, δεν δίστασε να πλησιάζει την ηλικιωμένη στο δρόμο και να την πείσει να του δώσει τα κοσμήματα που φορούσε.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, , μετέβη σε διαμέρισμα που κατοικεί ηλικιωμένη, στην οποία προσποιούμενος τον εφοριακό υπάλληλο και αναφέροντάς της, ότι ο εγγονός της έχει χρέος στην Εφορία, της απέσπασε διάφορα χρυσά κοσμήματα.

Στην δεύτερη, πλησίασε μια ηλικιωμένη, που κινούνταν πεζή, στην οποία προσποιούμενος τον εφοριακό υπάλληλο και αναφέροντάς της, ότι ο υιός της οικονομικές εκκρεμότητες στην εφορία, της απέσπασε διάφορα χρυσά κοσμήματα που φορούσε.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απάτη, σε βάρος ενός άγνωστου δράστη.

ΣΧΟΛΙΑ