Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη διαρροή επικίνδυνου αερίου στην Ιατρική του Πανεπιστημίου (ΝΕΟ)

Αμεση η αντίδραση της ΕΜΑΚ

Νεότερη ανάρτηση 19.55

Λήξη συναγερμού πριν από λίγο το τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς  χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΜΑΚ και του τμήματος της ΡΒΧΟΠ ι επετεύχθη ο εντοπισμός του επικίνδυνου φιαλιδίου και η απομάκρυνσή του από το χώρο σε συνδυασμό με τον άμεσο καθαρισμό του, Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει κινδυνέψει κανείς από φοιτητές αλλά και το προσωπικό του τμήματος της Ιατρικής χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων ή ατόμου που ήρθαν  πιθανόν σε επαφή με αυτό ή με το χώρο στον οποίο έγινε η διαρροή .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrastimes.gr η εναπόθεση το φιαλίδιο κατά πάσα  πιθανότητα θα γίνει στη μονάδα διαχείρισης τοξικών αποβλήτων του νοσοκομείου του Ρίου. Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της διαρροής που είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση πιθανόν σε κίνδυνο άτομον που δραστηριοποιούνται  στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό κι απομάκρυνση του επικίνδυνου φιαλιδίου, καθώς και τον καθαρισμό της Ιατρικής σχολής έλαβαν μέρος δέκα άνδρες της ΕΜΑΚ με πέντε οχήματα.

Πρώτη ανάρτηση 19.25′

Μεγάλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρήθηκε διαρροή  αερίου το οποίο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει άντρες της ΕΜΑΚ του ειδικού τμήματος της ΡΒΧΟ, και προσπαθούν φορώντας ειδικές στολές, να συλλέξουν τα θραύσματα αλλά και να σταματήσουν την διαρροή του επικίνδυνου αερίου.

Το φιαλίδιο με το αέριο βρισκόταν εντός ψυγείου και άγνωστο παραμένει πως προκλήθηκε η διαρροή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για καρκινογόνο ουσία.

 

ΣΧΟΛΙΑ