Πάτρα-Τσίπρας: Μέρα χαράς σήμερα για την Πελοπόννησο-Τα ονόματα των σηράγγων(VIDEO&ΦΩΤΟ)

«Ανοίγει ο δρόμος για να βγούμε από την κρίση»

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Νεότερη ενημέρωση 13.28΄

Η σημερινή είναι μια ημέρα χαράς για την Πελοπόννησο, καθώς ολοκληρώθηκε ένα έργο που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ολυμπίας Οδού.

Η ολοκλήρωση των έργων δείχνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να βγούμε από την περιπέτεια, τόνισε ο πρωθυπουργός. Τα έργα έχουν ένα και μόνο ιδιοκτήτη, είπε ο κ. Τσίπρας. Σήμερα ολοκληρώνεται ένα έργο που εκσυγχρονίζει την περιφέρεια και τη δυτική Ελλάδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Τα έργα έχουν ένα και μόνο ιδιοκτήτη, πρόσθεσε τονίζοντας ότι ολοκληρώνεται ένα έργο που εκσυγχρονίζει την περιφέρεια και τη δυτική Ελλάδα.

Αποδείξαμε ότι ο τρόπος για να ολοκληρωθεί ένα έργο, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να έχει στόχο της, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Πάτρας, που παραμένει ακόμα στις προδιαγραφές του Χαρίλαου Τρικούπη, με την κατασκευή διπλής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην κοινωνική πολιτική για το νομό Αχαΐας και έτσι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής και σε αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους.

 Σπίρτζης: Λήγει η πολυετής απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας

«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα», όπως είπε, και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ

– Η σήραγγα της Αιγείρας θα ονομαστεί «Πάνου Μυλωνά»

– Η σήραγγα της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού καπετάν Νικήτα

– Η σήραγγα Πλατάνου θα πάρει το όνομα του ποιητή Κωστή Παλαμά

– Στη σήραγγα της Βολίμης θα δοθεί το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου

– Η σήραγγα του Πάνορμου θα πάρει το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα

– Η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου

– Η σήραγγα στο Χελυδόρι πήρε το όνομα του αρχαίου φιλοσόφου Διογένη

– Τέλος στο Δερβένι και στα Μαύρα Λιθάρια δόθηκαν τα ονόματα των Ν. Πετμεζά και Π. Γεραρή

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Νεότερη ενημέρωση 12.49′

Εφτασε στη σήραγγα της Παναγοπούλας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ξεκινά η τελετή των εγκαινίων της Ολυμπίας Οδού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Νεότερη ενημέρωση 12.09΄

Στη σήραγγα της Παναγοπούλας για τα εγκαίνια της Ολυμπίας Οδού αναμένεται από στιγμή σε στιγμή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Μετά τα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όπου και θα ακολουθήσει δεξίωση της εταιρείας.

Κατόπιν, στις 2.00 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

 

Πρώτη ενημέρωση 07.07΄

Σήμερα Μ. Τρίτη, στις 12.00 μ. παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εγκαινιάζεται η Ολυμπία Οδός στις σήραγγες της Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Μετά την τελετή των εγκαινιών και τον αγιασμό, που κατά πάσα πιθανότητα θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρισόστομος, ο πρωθυπουργός θα έρθει στην Πάτρα, όπου θα ακολουθήσει δεξίωση της εταιρείας στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Στο σύνολο 10 από τις 12 σήραγγες της «Ολυμπίας» έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στην κυκλοφορία.

Η Ολυμπία Οδός, που έχει συνολικό μήκος 201,5 χλμ., θα συρρικνώσει την απόσταση Ελευσίνα (στο σημείο εξόδου της Αττικής Οδού) μέχρι την Πάτρα σε 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ