Ολοκληρώθηκε η Αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία μέχρι του Λαδόπουλου (ΦΩΤΟ) (ΝΕΟ)

Συλλαλητήριο στην πλ. Γεωργίου

Νεότερη ενημέρωση 13.35΄

Σε εξέλιξη είναι η αντιρατσιστική – αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου.

Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου, όπου θα συναντηθούν με τους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί και στην πρώην ΑΒΕΞ.

Νεότερη ενημέρωση 12.30΄

Σε εξέλιξη βρίσκεται το αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου Α΄, στην Πάτρα, με αφορμή την Ημέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία μέχρι το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου, όπου διαμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες.

Πρώτη ενημέρωση 07.35΄

Η ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας (Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» Πάτρας) διοργανώνει σήμερα, στις 12.00 μ. στην πλατεία Γεωργίου, αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με αφορμή την Ημέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» Πάτρας αναφέρει ότι «καταγγέλλει τις επιθέσεις των λιμενικών στους πρόσφυγες» και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Μετά το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί πορεία σ’ όλη την πόλη, η οποία θα καταλήξει στο εργοστάσιο του Λαδόπουλου, για να βρεθούν με τους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί και στην πρώην ΑΒΕΞ.

Την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει: Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΕ , Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΠ (Ρίου), Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Περιφ. Δυτ. Ελλάδας, Φοιτητικοί Σύλλογοι,Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών,  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, ΛΑΕ , Περιφερειακή κίνηση «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» κ.α., δημοτική κίνηση «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πάτρα».

Οπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ:

«Σε κόλαση έχει μετατραπεί το Νέο Λιμάνι της Πάτρας για τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα εγκαταλειμμένα εργοστάσια του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ.

Στην προσπάθεια τους να μπουν στα πλοία για Ιταλία και να φύγουν, το λιμενικό απαντά με ξύλο, βία και τραυματισμούς. Η απάντηση στις διαμαρτυρίες των αλληλεγγυων είναι ότι οι μετανάστες «αυτοτραυματιζονται», με αποτέλεσμα να έχουμε εξαιρετική συχνότητα «αυτοτραυματισμων» !!!

Τελευταίο θύμα τους, ανήλικος 14 χρόνος μετανάστης, αφγανικής καταγωγής. Όταν τον εντόπισαν στις 5 Μάρτη, κρυμμένο σε ένα από τα φορτηγά με προορισμό την Ιταλία, τον χτύπησαν με μαχαίρι στα πόδια, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο Ρίο με την συνοδεία 4 αστυνομικών και 2 λιμενικών με πολιτικά, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι τραυματίστηκε μόνος του και κύριο μέλημα τους ήταν να πάρουν τα παπούτσια του!

Η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διέταξε ο Κουρουμπλής, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μπορεί εύκολα να καταλήξει να ερμηνεύει την βία που υφίστανται καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες ως περιπτώσεις «αυτοτραυματισμων»

Στην πραγματικότητα, η πολιτική των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκιας – Λιβύης (με την συνεργασία και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), η προσπάθεια μαζικών απελάσεων προς την Τουρκία του Ερντογάν, η άρνηση να δώσουν χαρτιά και άσυλο για να μπορέσει όλος αυτός ο κόσμος να μετακινηθεί ελεύθερα είναι οι βασικοί λόγοι που μετατρέπουν την ζωή προσφύγων και μεταναστών σε ένα ατελείωτο βασανιστήριο.

Όλα αυτά, τη στγμή που τα προσφυγικά – μεταναστευτικά ρεύματα συνεχίζονται αναπόφευκτα από τις ωμές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ασία, την Μ.Ανατολή και την Αφρική.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την ΕΕ, να ανοίξουν τα σύνορα, ώστε να μετακινούνται ελεύθερα πρόσφυγες και μετανάστες. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό – εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα γκέτο έξω από τις πόλεις. Να σταματήσουν οι απελάσεις αλλά και οι «επαναπροωθήσεις» που γίνονται στο Αιγαίο αλλά και στον Έβρο (όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε με την υπόθεση των Ελλήνων αξιωματικών του στρατού).

Παλεύουμε για πόλεις ανοιχτές που να αγκαλιάζουν όλους και που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σίτισης, στέγασης και περίθαλψης. Θέλουμε σχολειά ανοιχτά για τα προσφυγόπουλα και τα παιδιά των μεταναστών. Ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο και την νέα ρατσιστική, σεξιστική και πολεμοκάπηλη εκστρατεία του Τραμπ, που δυνάμωσε την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Τα τελευταία χρόνια δυναμώνει ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές επιλογές και τις επιθέσεις. Ένα κίνημα που παλεύει με πρωτοβουλίες, δράσεις και διαδηλώσεις ενάντια σε όσα μας βάζουν σαν εμπόδια για να μας χωρίσουν. Αυτή είναι η δύναμη μας για να τελειώνουμε μια και καλή με τις ρατσιστικές πολιτικές, τις διακρίσεις αλλά και τους φασίστες.

Στις 17 Μάρτη, Ημέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον πλανήτη. Διαδηλώνουμε σε εκατοντάδες πόλεις σε Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Κύπρο, Τουρκία, Δανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Αμερική, Αυστραλία και Ν.Κορέα. Ταυτόχρονα, διαδηλώνουμε και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.

Καλούμε όλους στο συλλαλητήριο που ετοιμάζουμε και στην Πάτρα, το Σάββατο 17 Μάρτη, στην πλατεία Γεωργίου, στις 12 το μεσημέρι. Θα είναι η καλύτερη απάντηση στην βία και την φρίκη που επιβάλλουν οι «από πάνω». Η μαζική παρουσία φορέων, συλλογικοτήτων, σωματείων, αντιρατσιστικών κινήσεων, εργαζομένων, φοιτητών, γυναικών, της lgbtqi κοινότητας αλλά και μεταναστών και προσφύγων, μπορεί να βάλει φρένο σε όλα αυτά και να ανοίξει το δρόμο για μια Ευρώπη χωρίς ρατσισμό και νεοναζί.

Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε!».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ