Πάτρα: Αλλάζει όψη το κέντρο της πόλης – Πεζοδρόμηση Μαιζώνος, ποδηλατόδρομοι, τελεφερίκ

Μέχρι τα τέλη του 2020 η ολοκλήρωση των έργων

Μέχρι τα τέλη του 2020, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να αλλάξει εντελώς όψη το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που έχει σχεδιάσει η Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η πρώτη μεγάλη αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί, θα είναι η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος, από την οδό Αράτου έως τη Γούναρη.

Προαπαιτούμενο για να πραγματοποιηθεί αυτό, είναι να αλλάξει κατεύθυνση η οδός Κορίνθου, η οποία θα γίνει είσοδος στην πόλη, ενώ αντιδρόμηση θα γίνει και στην Κανακάρη, η οποία θα εξυπηρετεί την έξοδο από την πόλη.

Τα έργα για την πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2017, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση εργολαβιών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «ανοίξουν» οι προσφορές για την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών και των σημάτων στις οδούς Κορίνθου και Κανακάρη, τα οποία είναι απαραίτητα για την αντιδρόμησή τους.

Η ανάπλαση όμως του κέντρου της Πάτρας δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στις οδούς Υψηλάντου και Καραϊσκάκη θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στις σκάλες των οδών Γεροκωστοπούλου, Πατρέως και Αγίου Νικολάου. Μάλιστα, βραχυπρόθεσμα προβλέπεται να τοποθετηθεί και τελεφερίκ στις σκάλες Αγ. Νικολάου, το οποίο θα συνδέει την Ανω με την Κάτω Πόλη και θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πολιτών.

Στον όλο σχεδιασμό εντάσσεται και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του ιστορικού κέντρου, με αποτέλεσμα την ανάδειξή τους και τη δημιουργία τους σε πόλο έλξης τουριστών.

Στόχος, όταν ολοκληρωθούν τα έργα, το κέντρο της πόλης να έχει γίνει φιλικό για τον Πατρινό και τον επισκέπτη και να έχουν αναδειχθεί όλες οι ομορφιές του.

 

ΣΧΟΛΙΑ