Πάτρα: Αιτία πολέμου για τη Δημοτική Αρχή η μη υπογειοποίηση του τρένου

Α. Αντωνόπουλος: Ούτε μισό μέτρο έργου, αν δεν γίνει υπόγεια η σιδηροδρομική γραμμή

Αιτία πολέμου για την Δημοτική Αρχή αποτελεί η απόφαση για έλευση του τρένου από το Ρίο μέχρι την Πάτρα χωρίς υπογειοποίηση.

Αυτό τόνισε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Οπως τόνισε, αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας χωρίς υπογειοποίηση, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ούτε ένα μέτρο έργου, καθώς η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα το επιτρέψουν.

Ο κ. Αντωνόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να τηρηθεί η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και οι θεωρίες που αναφέρουν ότι ανεβαίνει υπερβολικά το κόστος είναι έωλες, καθώς απαιτούνται επιπλέον 130 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο για ένα τέτοιο έργο, μπορεί να βρεθεί.

Μάλιστα, απαντώντας σε αυτή που κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή ότι καθυστερεί την έλευση του τρένου στην Πάτρα, τόνισε, ότι δεν φταίει αυτή που δεν έχει έρθει το τρένο στην Πάτρα, γιατί είναι πάγιο αίτημά της να λειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή μέχρι το νέο λιμάνι. Οπως είπε, άλλοι έχουν την ευθύνη για την καθυστέρηση, και αυτοί εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα, όπως εργολάβων αυτοκινητόδρομων.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων για το ζήτημα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ