Πάτρα:Απειλή κατάσχεσης σπιτιών για κλήσεις–Μπλόκο στο μαρτύριο Δημοτών από Πελετίδη

Με εντολή του Δημάρχου Πατρέων μπαίνει φραγμός στην κεντρική οδηγία για τσουνάμι κατασχέσεων

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Εκατοντάδες πολίτες του δήμου Πατρέων βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάντασμα της κατάσχεσης των σπιτιών τους ακόμα και για λίγα ευρώ, καθώς με κεντρική εντολή προς τον δήμο , όπως και προς τους άλλους δήμους της χώρας, απαιτείται η έναρξη των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης οφειλών από κλήσεις παρελθόντων χρόνων ή άλλες μορφές οφειλών.

Η υπόθεση θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις τσουνάμι αλλά με εντέλλεσθε του δημάρχου Πατρέων  Κώστα Πελετίδη προς τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Πατρέων γίνεται σαφές πως δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες κατασχέσεων για οφειλές είτε από κλήσεις είτε από άλλες αιτίες, εκτός κι αν πρόκειται για ποσά τα οποία υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Στελέχη της Δημοτικής Αρχής μιλώντας στους patrastimes έκαναν  σαφές, «πως επί των ημερών αυτής της Δημοτικής Αρχής δεν πρόκειται να ξεκινήσει διαδικασία κατάσχεσης κατοικίας κανενός δημότη παρά την ύπαρξη κεντρικής οδηγίας προς τους δήμους και κατ’ επέκταση προς το δήμο Πατρέων και τις οικονομικές υπηρεσίες του».

Ουσιαστικά εάν ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης δεν έδινε το εντέλλεσθε, τότε η είσπραξη των οφειλόμενων ποσών από κλίσεις ή από άλλες μορφές οφειλών, θα οδηγούσε αυτόματα  ακόμα και στην κατάσχεση ακόμα και πρώτης κατοικίας έστω και αν η οφειλή δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Το τελευταίο εξάμηνο με κεντρική οδηγία, δήμοι καλούνται να ενεργοποιήσουν τον ισχύοντα νόμο και εξαιτίας οφειλών από κλήσεις οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις χρονολογούνται από το 2006, να ξεκινήσουν τις διαδικασίες επίδοσης κατασχετηρίων και από αυτά δεν εξαιρείται ούτε η πρώτη κατοικία.

Δικαστικός επιμελητής θα επιδίδει τα κατασχετήρια καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η οποιαδήποτε οφειλή άνω των 500 ευρώ ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από κλήσεις ή άλλες υποχρεώσεις δίνει στο δήμο το δικαίωμα κατάσχεσης ακόμη και για την πρώτη κατοικία του οφειλέτη.

ΣΧΟΛΙΑ