Μονομαχία στην Αχαία Μητσοτάκη, Τσίπρα, Παπανδρέου

Σκληρό πόκερ με τρεις προέδρους υποψήφιους στο νομό

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην Αχαΐα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Τρίτης στην Αχάια Κλάους, έρχεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα τόσο στο πεδίο της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών, όσο και στη σύνθεση που θα έχει αυτό καθ’ αυτό το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό.

Η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ερμηνεύεται αφενός ως απόδειξη πως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Αχαΐα δεν λογίζεται πλέον ως ένα άπαρτο κάστρο το οποίο ανήκει στον κεντροαριστερό χώρο και αφετέρου ως πρόκληση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον οποίο «πετάει» το γάντι, με αφορμή τις αναφορές πως και αυτός θα είναι υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Παράλληλα, από το αντίπαλο στρατόπεδο, η κίνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ερμηνεύεται ως απόδειξη αβεβαιότητας για το κατά πόσο όχι μόνο στην Αχαΐα, αλλά και στους άλλους δύο νομούς της Δυτικής Ελλάδας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  έχει δεδομένη την πρωτιά.

Ως προς τη σύνθεση του ψηφοδελτίου γίνεται αντιληπτό, πως εκ των πραγμάτων υπάρχει μία θέση λιγότερη για όσους είχαν θέσει υποψηφιότητα, γεγονός που συνοδεύεται και από το ερώτημα, σε ποια εκλογική περιφέρεια θα επιλέξει να κρατήσει την έδρα την επομένη των εκλογών ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί πως εάν επαληθευτεί το σενάριο της υποψηφιότητας στην Αχαΐα του κ. Τσίπρα, για πρώτη φορά στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιοι τρεις πρόεδροι κομμάτων (Τσίπρας-Μητσοτάκης-Παπανδρέου).

Στο «κάδρο» την ίδια ώρα μπαίνει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για την οποία τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ευρέως, πως δεν αποκλείεται να είναι υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία.

ΣΧΟΛΙΑ