8,4 Ρίχτερ συντάραξαν το Μεξικό-Τουλάχιστον 6 νεκροί, τραυματίες και καταστροφές(VIDEO)

Προειδοποίηση για τσουνάμι τριών μέτρων

Νεότερη ενημέρωση 13.31΄

Για τουλάχιστον έξι νεκρούς κάνουν λόγο νεότερες αναφορές. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Τσιάπας όταν κατέρρευσε το σπίτι τους και δύο παιδιά σκοτώθηκαν στη γειτονική πολιτεία Ταμπάσκο. Συγκεκριμένα, ένα παιδί σκοτώθηκε επίσης από την κατάρρευση ενός σπιτιού και ένα βρέφος που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη υπέκυψε μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από τον σεισμό. Εκφράζονται πάντως φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media και των μεξικανικών ΜΜΕ δείχνουν ότι έχουν γίνει μεγάλες ζημιές και έχουν καταστραφεί κτήρια, ειδικά στα νότια της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 70 μετασεισμοί και τουλάχιστον 200.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Νεότερη ενημέρωση 11.22΄

Νεότερες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Τσιάπας και δύο παιδιά σκοτώθηκαν στη γειτονική πολιτεία Ταμπάσκο. Εκφράζονται δε φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media και των μεξικανικών ΜΜΕ δείχνουν ότι έχουν γίνει μεγάλες ζημιές και έχουν καταστραφεί κτήρια, ειδικά στα νότια της χώρας.

Πολλοί είναι και οι τραυματίες όπως φαίνεται από την κατάσταση που επικρατεί έξω από τα νοσοκομεία, όπου στοιβάζονται ασθενείς και φορεία.

Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια άνθρωποι ένιωσαν τη δόνηση. Ανέφερε επίσης ότι δεν φοβάται τόσο το τσουνάμι, όσο τους μετασεισμούς που θα έρθουν και οι οποίοι μπορεί να ξεπεράσουν σε μέγεθος τα 7 Ρίχτερ.

Πρώτη ενημέρωση 09.28΄

Ο πιο ισχυρός σεισμός των τελευταίων δεκαετιών συγκλόνισε το πρωί της Ελλάδας το Μεξικό. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της χώρας, η δόνηση ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Τσιάπας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί στην επαρχία Τσιάπας.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media και των μεξικανικών ΜΜΕ δείχνουν ότι έχουν γίνει μεγάλες ζημιές και έχουν καταστραφεί κτήρια ειδικά στα νότια της χώρας.

Βίντεο από την στιγμή του σεισμού 

Το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

Οι πρώτες εικόνες από καταστροφές σε κτίρια. Η φωτογραφία είναι από ξενοδοχείο στην περιοχή Οαχάκα.

Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας. Αναφορές κάνουν λόγο ότι επίκειται τσουνάμι τριών μέτρων.

Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους 

Βίντεο από την ώρα του σεισμού:

Η προειδοποίηση για τσουνάμι τριών μέτρων 

Το επίκεντρο του σεισμού 

ΣΧΟΛΙΑ