Ιερομόναχος και αστυνομικός αφαιρούσαν εξαρτήματα οχημάτων που αγόραζαν και δήλωναν κλοπή

Πώς είχαν στήσει την «μπίζνα» σε Πάτρα και Αίγιο

Δέκα περιπτώσεις εικονικά κλεμμένων οχημάτων με φερόμενους πρωταγωνιστές έναν ιερομόναχο και έναν αστυνομικό, με σκοπό το οικονομικό όφελος μέσω αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες συνταράσσει τις τελευταίες ημέρες την Αχαϊα.

Ο ένστολος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ στο Αίγιο ενώ ο κληρικός είναι νεαρός αρχιμανδρίτης σε μοναστήρι, ενώ ιερουργεί και σε Ιερούς Ναούς χωριών της δυτικής Αιγιάλειας.

Η υπόθεση έχει τεθεί στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και της Εισαγγελίας Πατρών και μέχρι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βεβαιωθει τρεις περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα, με περιουσιακό όφελος περίπου 120.000 ευρώ.

Το δίδυμο παρακολουθείτο εδώ και καιρό, ενώ έχουν καταγραφεί και συνομιλίες τους. Ετσι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στην Πάτρα την στιγμή που είχαν «γδύσει» αυτοκίνητο αγορασμένο από Ιταλία, για λογαριασμό του μοναχού αλλά στο όνομα του ένστολου.

Πώς είχε στηθεί η απάτη

Ο αρχιμανδρίτης προχωρούσε σε αγορά οχημάτων για λογαριασμό του αστυνομικού. Αφού το ασφάλιζαν για κλοπή, στη συνέχεια αφαιρούσαν εξαρτήματα και έπαιρναν τις αποζημιώσεις.

Η δράση τους φαίνεται να είχε αναπτυχθεί τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ άγνωστο παραμένει αν μεταπωλούσαν τα ανταλλακτικά που αφαιρούσαν.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι την απολογία τους, με τις κατηγορίες τους να είναι πλημμεληματικές, καθώς το ποσό της απάτης δεν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Ο αστυνομικός ετέθη σε διαθεσιμότητα, ενώ ο ιερομόναχος σε αργία από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμο.

ΣΧΟΛΙΑ