Η φωτιά «έτρωγε» όλη νύχτα το δάσος της Στροφυλιάς-Στάχτη περισσότερα από 2.000 στρέμματα (PIC&VID)

Σωρεία ερωτημάτων για την …προστασία ενός εκ των σπάνιων και «προστατευόμενων» δασών της χώρας

Οικολογική καταστροφή απροσδιόριστων μέχρι στιγμής διαστάσεων στο μοναδικό δα΄σος της Στροφυλιάς , με τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα (Τρίτη) να κάνει στάχτη όλη τη νύχτα περισσότερα από 2.000 στρέμματα.

STRF3

Η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου, με τις επίγειες δυνάμεις να παραμένουν στην περιοχή αλλά να μην μπορούν να την οριοθετήσουν καν λόγω  της μορφής της βλάστησης αλλά και του ανάγλυφου.

Στο σημείο παραμένουν 35 οχήματα με 70 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 20 ανδρών, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμενόταν στη μάχη με τις φλόγες να ριχτούν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο super puma.

Ερωτηματικά

Η περιοχή στην οποία ξέσπασε η φωτιά είναι μία απο αυτες στις οποίες παρά τις διαμαρτυρίες και τις αναφορές των οικολογικών οργανώσεων αλλά και φυσικών προσώπων, παρατηρείται έντονη παράνομη δραστηριότητα του ανθρώπινου παράγοντα, με την πολιτεία να δείχνει επι χρόνια απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα και ακόμα μεσω νομοθετημάτων να δείχνει ανοχή στη δράση ιδιωτών και τη διατήρηση των παράνομων πράξεων και δράσεων.

ΣΧΟΛΙΑ