Εσπευσμένα λόγω Κορωνοϊού επιστρέφουν από την Ιταλία μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Αναμένεται να βρουν εισιτήρια επιστροφής σήμερα ή αύριο

Ένα από τα δέκα ελληνικά σχολεία που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ιταλία με πρόγραμμα ERASMUS είναι και το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, οι μαθητές του οποίου αναμένεται να επιστρέψουν εσπευσμένα στο Αγρίνιο λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην γειτονική χώρα.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε μετά από έκτακτη σύσκεψη το Υπουργείο Παιδείας και αφορά όλα τα ελληνικά σχολεία που βρίσκονται για εκδρομές ή με πρόγραμμα ERASMUS στην Ιταλία, για προληπτικούς λόγους.

Οι 15 μαθητές από το Αγρίνιο με τη συνοδεία δύο εκπαιδευτικών τους βρίσκονται στην γειτονική χώρα από τις 19 Φεβρουαρίου και παρά το γεγονός ότι η επίσκεψή τους ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου, με τη βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας και της ελληνικής πρεσβείας, αναμένεται να βρουν εισιτήρια για την επιστροφή τους στην Ελλάδα σήμερα ή αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι Αγρινιώτες μαθητές βρίσκονται στη Ρώμη, δηλαδή στο νότο της Ιταλίας, εκεί όπου ο κορωνοϊός δεν έχει εξαπλωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, σε αντίθεση με τον βορά.

ΣΧΟΛΙΑ