Τραυματίστηκαν αστυνομικοί από την Πάτρα στη Χίο – Εισβολή κατοίκων σε ξενοδοχείο που διαμένουν(ΦΩΤΟ&VIDEO)

ΕΑΥΑ: «Διατάχθηκαν να δράσουν ως ασπίδα απέναντι στο μαινόμενο πλήθος»

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρφά, στη Χίο.

Κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου διαμένουν αστυνομικοί των ΜΑΤ, και κάποια στιγμή ορισμένοι διαδηλωτές μπήκαν εντός του ξενοδοχείου και πέταξαν έξω είδη ρουχισμού των ανδρών των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει το astraparis.gr, στη συνέχεια εμφανίσθηκε στο μπαλκόνι ένας άνδρας των ΜΑΤ με σορτσάκι, ο οποίος πέταξε ένα χημικό στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και να γενικευθεί η ένταση.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν εννέα τραυματίες αστυνομικοί ενώ εκφράζεται ανησυχία για το εάν έχει αφαιρεθεί και εξοπλισμός των ανδρών, ενδεχομένως ακόμη και όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί από την Πάτρα οι οποίοι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει συμπλοκή μεταξύ ομάδας συγκεντρωμένων με λίγους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή.

Μετά τις 14:30 η κατάσταση εκτονώθηκε και οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το εν λόγω ξενοδοχείο και ορισμένοι μετέβησαν σε ένα δεύτερο, στην ίδια περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί επεισόδια.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΥΛΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας για τα επεισόδια στη Χίο:

Η Ένωσή μας, καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση τετρακοσίων (400) περίπου ατόμων σε βάρος Αστυνομικών στα καταλύματα τους στην Χίο που έγινε σήμερα μεσημβρινές ώρες. Όπως ενημερωνόμαστε πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο που διαμένουν και εκτός έλεγχου εισέβαλαν στα δωμάτια των Αστυνομικών, τους ξυλοκόπησαν και άρπαξαν προσωπικά τους αντικείμενα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι ο τραυματισμός οκτώ (8) Συναδέλφων μας, μεταξύ των οποίων τριών (3) Αστυνομικών που υπηρετούν στην Πάτρα και έχουν αποσπαστεί στο νησί και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκαν να δράσουν και ως ασπίδα απέναντι στο μαινόμενο πλήθος.

Η Ένωσή μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην οποία καταγγείλαμε το συμβάν, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο νομικός μας σύμβουλος ώστε να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

Αναμένουμε έρευνα σε βάθος, άμεση σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική τους τιμωρία αλλά και την τιμωρία οποιουδήποτε υπηρεσιακού παράγοντα θα αποδειχθεί ότι φέρει την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτό το συμβάν.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισθέντες Συναδέλφους μας, με τους οποίους επικοινωνήσαμε από την πρώτη στιγμή δηλώνοντας τους την αμέριστη στήριξη μας.

Κανείς δεν έχει το ¨δικαίωμα¨ να θέτει την ζωή κανενός εργαζόμενου Αστυνομικού σε κίνδυνο.

ΣΧΟΛΙΑ