Δυτική Ελλάδα: Ανάσα δροσιάς από σήμερα – Ενισχύονται σε θυελλώδεις οι άνεμοι (ΧΑΡΤΕΣ)

Νέο κύμα ζέστης από τον Δεκαπεντάυγουστο

Aλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα για τη Δυτική Ελλάδα, καθώς θα πάρει «ανάσα» δροσιάς μετά τις συνεχόμενες θερμοκρασίες σε όρια καύσωνα για αρκετές ημέρες.

klo1

Σύμφωνα με το meteo.gr, περιμένουμε στροφή των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σημαντική ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Ιόνιο Πέλαγος. Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος (Χάρτης 1).

Χάρτης 1: Με λευκά βέλη αποτυπώνεται η διεύθυνση και η ένταση των ανέμων το μεσημέρι Κυριακής 13/08 και με μαύρες καμπύλες η ατμοσφαιρική πίεση στη μέση στάθμη θάλασσας.

Παράλληλα θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, όπως δείχνουν οι παρακάτω χάρτες (Χάρτης 2 & 3).

Χάρτες απόκλισης της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500μ από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 το μεσημέρι του Σαββάτου (Χάρτης 2) και το μεσημέρι της Κυριακής 13/08 (Χάρτης 3).

Στην Μακεδονία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων αργά το απόγευμα του Σαββάτου 12/08 με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους.

ΣΧΟΛΙΑ