Δυτική Ελλάδα : θυελλώδεις άνεμοι – Σκόνη από την Αφρική – Λασποβροχή

8 μποφόρ σε Πατραϊκό και Ιόνιο

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων σύμφωνα με το οποίο στην Δυτική Ελλάδα στον πατραϊκό και στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Επίσης στην περιοχή αναμένονται  τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδευτούν από λασποβροχή, ενώ έντονο θα είναι το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης. Οι άνεμοι στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας θα πνέουν ανατολικοί έως και 8 μποφόρ, τοπικά στην Αχαΐα την Ηλεία την Αιτωλοακαρνανία η ορατότητα ιδιαίτερα τις Πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη .

Σύμφωνα πάντα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία οι ευπαθείς ομάδες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις μετακινήσεις τους, λόγω της μεταφοράς σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας .

Συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου στην Ήπειρο τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο για σήμερα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες ενώ θα υπάρξει και πρόσκαιρα το πρωί τοπική βροχή .Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 έως και 8 μποφόρ νότια νοτιοανατολικοί Ανατολικοί και η θερμοκρασία στην πόλη της Πάτρας θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βάθους χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ