Αχαϊα: Σε ομηρία εκατοντάδες δανειολήπτες της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

Δεν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση πρώτη κατοικίας

Σε καθεστώς ομηρίας ζουν εκατοντάδες δανειολήπτες της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, οι οποίοι είχαν πάρει δάνεια από την τράπεζα, αλλά τώρα, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή των δόσεων, δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Εκατοντάδες άτομα, τα περισσότερα από την Αχαϊα και λιγότερα από την Ηλεία, βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας, καθώς η ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία που έχει αναλάβει να εισπράξει τα δάνεια από τους οφειλέτες, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμά τους να μπουν στη ρύθμιση.

Παρά τις επιστολές που έχουν σταλεί, δεν υπάρχει καμία απάντηση από την εισπρακτική εταιρεία, ενώ ζητούμενο είναι τι θα πράξει η κυβέρνηση για να λυθεί το θέμα.

Εν τω μεταξύ, κανένας δανειολήπτης από την Αχαϊα δεν έχει μπει στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, που αντικατέστησε το νόμο Κατσέλη. Η ρύθμιση χαρακτηρίζεται από τους φοροτεχνικούς σκληρή και ετεροβαρής και είναι πολύ δύσκολο να καταλήξει σε διακανονισμό μεταξύ οφειλέτη και τράπεζας η οφειλή.

Από τους 45.000 που έχουν εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, μόλις 10 έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, και κανένας δεν είναι από την Αχαϊα.

ΣΧΟΛΙΑ