Αχαϊα: Ποινική δίωξη κατά Θ. Παναγόπουλου για τα απορρίμματα-Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος

Συνάντηση σήμερα Δημάρχων με Σκουρλέτη και Κατσιφάρα

Ποινική δίωξη με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και υποβάθμισης περιβάλλοντος κατ’εξακολούθησιν, ασκήθηκε το πρωί της Τετάρτης από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου κατά του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως αναφέρει το filodimos.gr, ο δήμαρχος πληροφορήθηκε για την ποινική δίωξη και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, για να αφεθεί λίγη ώρα αργότερα ελεύθερος με απόφαση Εισαγγελέως, ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί σε λίγες μέρες στο αρμόδιο δικαστήριο.

Ο δήμαρχος κατηγορείται πως από τις 2 έως και τις 10 Απριλίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας δεν προέβησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και δεν τα μετέφεραν σε ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας, όπως ορίζει σχετική απόφαση που έχει ληφθεί από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου.

Aγνωστο αν h ποινική δίωξη κατά του κ. Παναγόπουλου είναι η πρώτη μιας σειράς ποινικών διώξεων κατά των δημάρχων των περιοχών για τους οποίους υπάρχει εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να δεχθούν όγκο σκουπιδιών της Αιγιάλειας στους ΧΥΤΑ τους. Οι περιοχές αυτές της Δυτικής Ελλάδας της Αμφιλοχίας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Δυτικής Αχαϊας.

Σήμερα οι Δήμαρχοι των περιοχών αυτών έχουν ραντεβού με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, ώστε να αναζητηθεί πολιτική λύση στο όλο ζήτημα, που ταλανίζει εδώ και 2 μήνες τον Δήμο Αιγιαλείας σε όλη του την έκταση.

ΣΧΟΛΙΑ