Αχαϊα: Νέα επεισόδια και τρεις συλλήψεις στον ΧΥΤΑ Αιγείρας

Σκληραίνει τη στάση του ο Δήμαρχος Θ. Παναγόπουλος

Νέα επεισόδια με τρεις συλλήψεις δημοτών που παρεμπόδισαν τη διέλευση απορριμματοφόρου που πήγαινε για εναπόθεση, σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στον χώρο του ΧΥΤΑ Αιγείρας, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ δημοτικής αρχής των μελών της Επιτροπής Αγώνα, με τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο να δηλώνει αποφασιστικά «μέχρι εδώ» με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα και όπου καταγγέλλει «μια ομάδα πολιτών που διασύρει τον Δήμο με αρνητική δημοσιότητα και παίζει με την υγεία των δημοτών και την τοπική οικονομία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Όσον αφορά στο μέλος της Επιτροπής Αγώνα κ. Τριαντάφυλλο Οικονόμου που κρατείτο μέχρι αργά χθες το βράδυ γιατί επίσης παρεμπόδισε τη διέλευση απορριμματοφόρου στον ΧΥΤΑ Αιγείρας χθες το πρωί (και αφού ιδιωτικό φορτηγό είχε ήδη εναποθέσει περίπου 5 τόνους απορριμμάτων χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους κατοίκους), το βράδυ μεταφέρθηκε λόγω αδιαθεσίας του στο Νοσοκομείο Αιγίου και νωρίς το πρωί έγινε η μεταγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων, για να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Θ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος!»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου Αιγιαλείας αναφέρει τα εξής:

«Μέχρι εδώ. Στο Δήμο μας δεν υπάρχει χώρος για τραμπουκισμούς και τρομοκρατία που προσπάθησε να φέρει ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ομάδα πολιτών από την Αιγείρα. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν και να επιδιώκουν είναι να παρεμποδίζουν την παραγωγή του Δημοτικού έργου και να ταλαιπωρούν με τη μέχρι σήμερα τακτική τους, το σύνολο των συμπολιτών μας.

Οι ίδιοι αυτοί πολίτες μέσα από το μπάχαλο που συνεχώς επιδιώκουν να δημιουργούν, καταργώντας για άλλη μια φορά κάθε μορφή διαλόγου και συναίνεσης, από χθές κατάφεραν να διασύρουν πάλι τον Δήμο μας  μέσα από την αρνητική δημοσιότητα που εδώ και μήνες επιζητούν για προσωπικούς και πολιτικούς σκοπούς απεγνωσμένα , εις βάρος- και πρωτίστως-  της υγείας αλλά και της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας μας, πλήττοντας και  τραυματίζοντας καθημερινά την εικόνα της περιοχής μας.

Από τούδε και στο εξής όλοι αυτοί θα στέκουν υπόλογοι των πράξεών τους όχι μόνο στο σύνολο της κοινωνίας αλλά και απέναντι των συνεπειών του νόμου με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι και ο οποίος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, σε όλα τα επίπεδα. Και σε αυτό θα μας βρουν ανυποχώρητους και αποφασισμένους.»

ΣΧΟΛΙΑ