Αχαϊα: Εφτασαν τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα – Σε ποια περιοχή «χτυπούν» κόκκινο

Στάλθηκαν στα e-mail που έχουν δώσει στην εφορία οι φορολογούμενοι

«Βροχή» έρχονται τα ηλεκτρονικά μηνύματα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στους κατόχους τους, στην Αχαϊα.

Ηδη, στα προσωπικά e-mail των ιδιοκτητών οχημάτων ή σε αυτά των φοροτεχνικών για όσους δεν έχουν δηλώσει δικό τους, έχουν φθάσει δεκάδες μηνύματα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο patrastimes.gr ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης, σε πάρα πολλά από τα e-mail εντοπίζονται λάθη, με αποτέλεσμα να τρέχει ο κόσμος χθες μέχρι τα μεσάνυχτα στην Τροχαία, προκειμένου να διαπιστώσει αν πράγματι φαίνεται ως ανασφάλιστο το όχημά του.

Κάποια από τα λάθη εντοπίζονται σε φορτηγά που για κάποιο λόγο έκαναν αντικατάσταση πινακίδων. Αυτό σημαίνει ότι το Μηχανολογικό δεν ενημέρωσε ότι έγινε αντικατάσταση, με αποτέλεσμα να φαίνονται ως ανασφάλιστα με τις παλιές πινακίδες.

Επίσης, φαίνονται ανασφάλιστα αυτοκίνητα στα οποία η ασφαλιστική έχει κάνει λάθος σε ένα γράμμα της πινακίδας.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η αναλογία των ανασφάλιστων οχημάτων στην Αχαϊα σε κάποιες περιοχές φτάνει στο 1 προς τρία, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται στην ενδοχώρα του νομού.

Πολύ μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό ανασφάλιστων την περιοχή της Δυτικής Αχαϊας, με αυτό να φτάνει ακόμα και στο 50% των οχημάτων της περιοχής. Τα σκίπτρα κατέχουν οι Ρομά που κατοικούν στην περιοχή, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν ασφαλίστει τα αυτοκίνητά τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι λίγοι και οι άλλοι πολίτες που κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα, κάτι στο οποίο «βοηθάει» και η αγροτική μορφή της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ