Από το 2019 η λύση για το «γόρδιο δεσμό» του κυκλοφοριακού στα Ταμπάχανα

Η Αθήνα θα πάρει τις αποφάσεις και θα δώσει τις κατευθύνσεις

Στο δρόμο για την Αθήνα βρίσκεται το υλικό που συγκεντρώθηκε και το οποίο αφορά στον κυκλοφοριακό φόρτο που παρατηρείται σε συγκεκριμένες ώρες,  στους δρόμους από και προς τη Μίνι περιμετρική στην περιοχή των Ταμπαχάνων.

Στον απόηχο των δυναμικών κινητοποιήσεων από τους κατοίκους,  οι οποίοι ζητούν τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιούργησε η παράδοση  της μίνι περιμετρικής , οι υπηρεσίες της περιφέρειας στέλνουν στο αρμόδιο υπουργείο τα στατιστικά στοιχεία, προκειμένου αυτό με τη σειρά του να δώσει τις κατευθύνσεις ως προς την διαχείριση του προβλήματος.

Σε πρώτο χρόνο το μεγάλο ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο η λύση των προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων μπορεί να επιτευχθεί με αλλαγές στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών που έχουν εγκατασταθεί στους δρόμους της περιοχής.

Ωστόσο το κατά πόσο αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δοθεί λύση στο πρόβλημα είναι κάτι το οποίο δεν θεωρείται βέβαιο,  με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις για ενδεχόμενη αναζήτηση άλλων λύσεων,  οι οποίες θα είναι πιο χρονοβόρες και κοστοβόρες σε αυτή την περίπτωση θα απαιτηθούν ενδεχομένως και απαλλοτριώσεις.

Από τη στιγμή που θα απαιτηθεί να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος, όπως και να έχουν τα πράγματα , οι όποιες κινήσεις για την αναζήτηση των απαιτούμενων λύσεων και εφαρμογή των αποφάσεων, δεν πρόκειται να γίνουν πριν από τα τέλη του Γενάρη 2019

ΣΧΟΛΙΑ