Στο Νοσοκομείο του Ρίου με Super Puma ο 19χρονος Ολλανδός – Βίντεο απο την διάσωσή του

Εντοπίστηκε σε θάμνο στον Άγιο Νικόλαο της Βαράσοβας

Νεότερη Ενημέρωση 15:20 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκεται ο 19χρονος Ολλανδός ο οποίος εντοπίστηκε σε θάμνο στον Άγιο Νικόλαο της Βαράσοβας.

Άνδρες κλιμακίου της πυροσβεστικής που τον αναζητούσε, έφθαναν στα ίχνη του από τα παπούτσια του που είχαν βρει νωρίτερα.

Ο νεαρός ανασύρθηκε απο το σημείο απο άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ όπου και τον παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma και τον μετέφερε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

 

varasova1

 

 

Νεότερη ενημέρωση 14.48′

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση ανάσυρσης του 19χρονου Ολλανδού πεζοπόρου, ο οποίος αγνοείτο από χθες το απόγευμα στην περιοχή της βασιλικής .

Ο νεαρός εντοπίστηκε  χωρίς σοβαρά τραύματα στην Βαράσοβα και συγκεκριμένα στο ύψος της Γαβρολίμνης, όπου αυτή την ωρα τον μεταφέρουν άντρες της 6ης ΕΜΑΚ και από εκεί τον παραλαμβάνει ελικόπτερο super puma προκειμένου να τον μεταφέρει στο ΠΠΝΠ.

Ήδη το ελικοδρόμιο του νοσοκομείου έχει εκκενωθεί ενω σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές δεν φέρει κατάγματα και σοβαρά τραύματα.

Νεότερη ενημέρωση 10.45΄

Ελαφρά τραυματισμένος, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εντοπίστηκε ο 19χρονος Ολλανδός τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από χθες το πρωί, στην περιοχή της Κάτω Βασιλικής.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε κοντά στο σπήλαιο του Αγίου Νικολάου Βαράσοβας.

 

Νεότερη ενημέρωση 10.25΄

Ελικόπτερο super puma που συμμετείχε από το πρωί στις έρευνες για τον 19χρονο Ολλανδό, εντόπισε, πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, τον αγνοούμενο νεαρό.

Αγνωστη παραμένει, μέχρι αυτή την ώρα, η κατάσταση της υγείας του.

Στο σημείο, στην περιοχή Περιθώρι, σπεύδει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Μεσολόγγι.

Νεότερη ενημέρωση 07.20΄, 14/5/18

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 19χρονου Ολλανδού, ο οποίος αγνοείται από χθες το πρωί, στην περιοχή της Κάτω Βασιλικής.

Ο νεαρός, είχε πάει για πεζοπορία στο βουνό της Βαράσοβας. Μέχρι τις 11.00 περίπου το πρωί ο παππούς του τον είδε με τα κυάλια, σε ένα δύσκολο σημείο του βουνού. Από εκεί και μετά χάθηκαν τα ίχνη του.

Σήμερα, εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, με τον εκπαιδευμένο σκύλο, αναμένεται να συμμετάσχουν και drones της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ θα ζητηθεί και η συμβολή ελικοπτέρου Super Puma.

Πρώτη ενημέρωση 18.20΄, 13/5/18

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τις πληροφορίες για εξαφάνιση 19χρονου στην περιοχή της Κάτω Βασιλικής Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός, Ολλανδικής καταγωγής, εξαφανίστηκε κατά την βόλτα του στο βουνό της περιοχής.

Στην περιοχή επιχειρεί κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, με πέντε οχήματα με 17 άνδρες της Π.Υ. Ναυπάκτου και Μεσολογγίου, ενώ συμμετέχουν και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, για τον εντοπισμό του 19χρονου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ