Αίγιο: Στο «σκαμνί» για άρθρο μίσους ο Αμβρόσιος-Επίθεση αντιεξουσιαστών στον Μ. Αρβανίτη-ΦΩΤΟ

Ενταση έξω από τα Δικαστήρια – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Νεότερη ενημέρωση 11.02΄

Ενταση επικράτησε νωρίτερα στα δικαστήρια Αιγίου, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών προπηλάκισαν και κυνήγησαν τον πρώην βουλευτή Αχαϊας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη, έναν ακόμη πολιτευτή του κόμματος, οι οποίοι βρέθηκαν στο χώρο όπου πρόκειται να εκδικαστεί η μήνυση κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, για το άρθρο μίσους του κατά των ομοφυλόφιλων.

Με παρέμβαση των αστυνομικών που βρίσκονται στο σημείο, έληξε το επεισόδιο.

Πρώτη ενημέρωση 07.27΄

Για σήμερα Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018, είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η μήνυση που κατέθεσαν εννέα πολίτες, ενάντια στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιο, για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, με αφορμή άρθρο του μητροπολίτη με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!» που αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία, προτρέποντας την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων.

Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο γινόταν ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Στο άρθρο γινόταν, μεταξύ άλλων, κάλεσμα στους πιστούς να εναντιωθεί στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».

«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!», σημειωνόταν.

Στις 16 Ιανουαρίου 2016 εννέα ομοφυλόφιλοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Μητροπολίτη για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Ο εισαγγελέας, ο οποίος έκανε δεκτή τη μήνυση, παρέπεμψε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο σε δίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο Αίγιο.

Παράλληλα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν δώσει ραντεβού έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αιγίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους ομοφυλόφιλος και διαμαρτυρίας για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

ΣΧΟΛΙΑ