Έστησαν την ίδια μέρα,με ίδια εφορευτική επιτροπή,με διαφορά 1 ώρας μεταξύ τους 3 κάλπες σε Αίγιο,Καλάβρυτα, Πάτρα

“Σφυροκόπημα” του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε Καραγεωργόπουλου – Νικολάου

Στην αντεπίθεση πέρασε με γραπτή ανακοίνωση το σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις, με αφορμή την επίθεση που είχε δεχθεί από τα δύο μέλη της προηγούμενης διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας Δ. Καραγεωργόπουλο και Στ. Νικολάου.

Στην ανακοίνωση της η ΣΕΙΥΠ επισημαίνει :

«Έχουν απύθμενο θράσος οι πρωτομάστορες της νοθείας και της απάτης να κατηγορούν το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις κι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Νομού Αχαϊας για παρατυπίες στις επικείμενες αρχαιρεσίες του.

Γράφουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους: «στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, δεν τηρήθηκε καμία απολύτως νομιμότητα, έκανε εκλογές με μεταφερόμενη κάλπη σε διάφορες περιοχές της Αχαϊας υφαρπάζοντας ψήφους εργαζομένων που ανήκαν σε άλλα Εργατικά Κέντρα(….)χωρίς ΑΔΤ και ασφαλιστικό βιβλιάριο».

Πρώτον, στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Σωματείου μας, όλα έγιναν όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο «κύριος» Καραγεωργόπουλος, σαν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, στην οποία κατατέθηκαν όλα τα πρακτικά των αρχαιρεσιών. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Δεύτερον, πάει πολύ αυτοί που έχουν ανάγει το ψέμα και την απάτη σε επιστήμη να μας εγκαλούν για νοθεία και παρατυπίες. Αυτοί που σε διάστημα 3 μηνών έστησαν 21 κάλπες σε όλη την Ελλάδα (κανονικός περιφερόμενος θίασος) και 9 κάλπες στην Αχαϊα. Αυτοί που εξέλεγαν αντιπροσώπους στο ΕΚΠ από διάφορες περιοχές όλης της Ελλάδας, όπως τη Χαλκιδική, τη Λάρισα, την Κόρινθο, την Αθήνα. Αυτοί που σε καμία κατάσταση ψηφισάντων δεν υπάρχει αριθμός μητρώου ΙΚΑ. Αυτοί που έστησαν στο ΕΚΠ μόνο μία κάλπη στην οποία ψήφισαν 0 εργαζόμενοι (!!!). Αυτοί που στην Αχαϊα έστησαν την ίδια μέρα, με την ίδια εφορευτική επιτροπή και με διαφορά μόλις 1 ώρας μεταξύ τους 3 κάλπες σε Αίγιο, Καλάβρυτα και Πάτρα (!!!!) Μάλλον έχουν καταρρίψει τους νόμους του χρόνου και του χώρου. Τα παραπάνω στοιχεία είναι στο πρακτικό αρχαιρεσιών της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Καραγεωργόπουλος), και όλα τους είναι στη διάθεση όλων των εργαζομένων και των δικαστικών αρχών.

Τέτοιοι είναι αυτή η ομάδα. Νόθοι, παράνομοι και άνθρωποι της εργοδοσίας. Γνωστοί συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ που τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψαν την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ, με τους ίδιους άθλιους όρους που ισχύουν και σήμερα. Γνωστοί συνδικαλιστές που αξιοποιούν δεκάδες προγράμματα του ΟΑΕΔ και επανακατάρτισης εργαζομένων, μοιράζοντας υπεύθυνες δηλώσεις των σωματείων τους, κρατώντας ομήρους εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τη μισοδουλειά, τσαλαπατώντας το δικαίωμα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Είναι αυτοί που σήμερα είναι νύχι-κρέας με την εργοδοσία και στην περιοχή μας, που έχουν στήσει εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων, δουλεμπορικά γραφεία, που σε συμφωνία με την εργοδοσία του καζίνο του Ρίου έχουν για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Αυτοί ακριβώς που στο ΕΚΠ έκαναν νοθείες και παρατυπίες για να διατηρούν για χρόνια το συσχετισμό και την καρέκλα τους, εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων της Πάτρας. Η ομάδα Καραγεωργόπουλου-Νικολάου, γνωστή στην τοπική κοινωνία για τις ημέρες και τα έργα τους. έχουν απύθμενο θράσος.

Είναι λογική η ανησυχία της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στο εργατικό κίνημα της περιοχής μας και πανελλαδικά. Ιδιαίτερα μετά τις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που στήσανε και φανέρωσαν την γύμνια τους  (15 άτομα στην Πάτρα και μερικές δεκάδες στην Αθήνα). Το σύνθημα «Σωματεία Εργατών και όχι των εργοδοτών» έχει δρόμο ακόμα για να ικανοποιηθεί, όμως η πορεία προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ανεπίστρεπτη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους της πόλης μας να τους καταδικάσουν. Να τους απομονώσουν και με τη μαζική συμμετοχή τους στις επερχόμενες εκλογές του Σωματείου, και με τη συμμετοχή τους στους εργατικούς αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑ