Έκαψε τον Κάλαμο και τώρα καίει τον Βαρνάβα η πύρινη κόλαση! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Εικόνες αποκάλυψης με τις φλόγες να κατακαίνε τα πάντα – Bρέθηκε ο αγνοούμενος άνδρας

Η μεγάλη φωτιά της Αττικής κατακαίει τα πάντα! Πέρασε από τον Κάλαμο και τώρα καίει στον Βαρνάβα ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της κοινότητας Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου βρέθηκε ο άνδρας που ήταν αγνοούμενος και είναι καλά. Όπως λέει η ίδια υπάρχει αναζωπύρωση της φωτιάς στο πιο ακριανό στρατόπεδο και εκεί επικρατεί κόλαση. Το βασικό μέτωπο όπως είπε είναι εκεί στον Προφήτη Ηλία. Η φωτιά έχει κατέβει προς τον Αγιο Γεώργιο προς την παραλία.

Είπε ακόμα ότι σπίτια απειλούνται συνεχώς και οι σκηνές είναι δραματικές σε ολόκληρη την περιοχή. Οι κάτοικοι ξενύχτισαν στην παραλία, καθώς ήταν επικίνδυνο να μείνουν στα σπίτια τους τα οποία βρίσκονται μέσα σε παρθένο δάσος.

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Τη νύχτα η φλόγες έγλειψαν τα στρατόπεδα της περιοχής με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να χρειαστεί να μεταφερθούν ευαίσθητα υλικά.

Στην περιοχή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και έχει απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο, ειδικά κοντά στο στρατόπεδο και στον δρόμο προς την παραλία Βαρνάβα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, προς Βαρνάβα, Σέσι και Καπανδρίτι. 

Η μάχη συνεχίστηκε όλη τη νύχτα με επίγειες δυνάμεις. Ο άνεμος πνέει ωστόσο βορειοδυτικός και στρέφει το μεγάλο μέτωπο προς την παραλία Βαρνάβα και το Καπανδρίτι.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς όπως αναφέρουν ακούστηκαν πολλές εκρήξεις. Δυστυχώς η πυρκαγιά, εξελίχθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Πολλά ήταν τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς, τουλάχιστον πέντε σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, ενώ ακόμη περίπου δέκα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και δεκάδες εθελοντές και οχήματα των τοπικών δήμων.

Συνεχώς οι δυνάμεις ενισχύονται από τους γύρω νομούς. Από τις 06:20 τόσο αεροσκάφη, όσο και ελικόπτερα ξεκίνησαν τις ρίψεις.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ που προωθούν τη φωτιά προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ νωρίτερα οι φλόγες είχαν φτάσει σχεδόν στην παραλία.

Ο Δήμος Ωρωπού έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση νωρίτερα, καλώντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκολυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στην ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, αναφέρεται:

«Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά».

Ταυτόχρονα κάνει έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Απο πλευράς Πυροσβεστικής, όπως είπε η εκπρόσωπος Σταυρούλα Μαλλίρη, δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση εκκένωσης της περιοχής, αλλά οι οδηγίες προς όλους είναι να παραμείνουν σε απόσταση, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στην Περαλά και στους κόμβους γύρω απο την πυρκαγιά για να κατευθύνουν όσους κινούνται στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ