Τα εγκαίνια, η κορδέλα και η κυβίστηση

Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με την δική του «μαύρη» ιστορία, παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Ο οδικός άξονας Πάτρα Κόρινθος δίνει πλέον την δυνατότητα στους Αχαιούς πολίτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια, έστω και αν το κόστος της διαδρομής για τους περισσότερους είναι «βαρύ» και «ασήκωτο» .
Από την Μεγάλη Τρίτη απολαμβάνουμε τα οδικά προνόμια της «Ολυμπίας Οδού». Τιμές, τυμπανοκρουσίες, κορδέλες, ονοματοθεσίες σηράγγων και πολιτικά επινίκια σημάδεψαν την παράδοσή της. Ένα έργο που το Ελληνικό Δημόσιο όφειλε να έχει παραδώσει εδώ και χρόνια στους πολίτες, εγκαινιάστηκε με περισσή υποκρισία από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Κι όμως, αντί για κορδέλες και διθυράμβους, η Πολιτεία θα έπρεπε ταπεινά και βουβά να ανοίξει τις νέες λωρίδες κυκλοφορίας, ζητώντας συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην καρμανιόλα της Πατρών Κορίνθου.
Και να ζητήσει και ακόμη μία συγγνώμη, από τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας για την νέα βασανιστική καθυστέρηση της κατασκευής της Πατρών Πύργου και τον συνεχή τρόμο που αυτή συνεπάγεται. Του οδικού άξονα που θα έπρεπε να έχει επίσης ολοκληρωθεί αλλά με ευθύνη της Πολιτείας και της Κυβέρνησης πήρε παράταση που ισοδυναμεί με τοποθέτηση στις καλένδες.
Τρόμαξα χθες όταν άκουσα το Κυβερνητικό κλιμάκιο να εξαγγέλλει, συνοδεία διθυράμβων,την ολοκλήρωσή της. Και τούτο γιατί «Νόμος» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι να δεσμεύεται για οτιδήποτε έχει σκοπό να μην υλοποιήσει. Και αναζητούσα στη διάρκεια των εγκαινίων της Πατρών Κορίνθου (ΝΑΙ επιμένω να μην την αποκαλώ Ολυμπία Οδό), τα μέλη του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Και όσο και αν κάποιοι επέμεναν ότι δεν ήσαν παρόντα, εγώ τους διέκρινα: Ήσαν όλοι αυτοί που πανηγύριζαν για την ολοκλήρωση του έργου. Όλοι όσοι κρατούσαν το ψαλίδι και χειροκροτούσαν για να μην έρχονται στα αυτιά τους οι ήχοι της αυταπάτης και των τυμπάνων του πολέμου που είχαν κηρύξει μέχρι να έρθουν στην εξουσία, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση προσπαθούσε και κατάφερνε να θέσει και πάλι σε τροχιά επανεκκίνησης το έργο.
Ήταν εκεί φωνασκώντας για άλλη μία φορά, αλλά με άλλους ήχους και χροιά. Καταγγέλλοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους και εκπαιδεύοντας το ακροατήριό τους με την προσφιλή τους άσκηση: Την κυβίστηση.
Καλά ταξίδια Καλή Ανάσταση και  Καλό Πάσχα, σε όλους

ΣΧΟΛΙΑ