Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά

Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979
Στις αυτό-διοικητικές εκλογές της 26 Μαΐου 2019 και ιδιαίτερα στον δήμο της Πάτρας δεν διακυβεύεται η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου και στην συνέχεια το αξίωμα του Δημάρχου, αλλά αυτή καθ’ αυτή η οικονομική επιβίωση της πόλης μας.
Φαίνεται λίγο «απαισιόδοξο » αλλά νομίζω ότι ρεαλιστικά αν το δείτε , χωρίς κομματικές παρωπίδες η εμμονές, η Πάτρα έχει μείνει η ουραγός στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης, σχετικά μηδενική εξωστρέφεια και βέβαια πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία με πρόσφατη επίσημη αναφορά στο 34%.
Η οικονομική επιβίωση λοιπόν της πόλης μας εξαρτάται όχι μόνο από το ποιοι θα «τρέξουν» τα ζητήματα ανάπτυξης στο νέο δημοτικό συμβούλιο , όπου οι εμμονές και κομματικές ιδεοληψίες προφανέστατα και δεν πρέπει να τον «καθοδηγητικό» ρόλο, αλλά και η προσπάθεια της οικονομικής ανασυγκρότησης ποια κατεύθυνση θα έχει.
Εν ολίγοις κατά πόσο θα έχουμε δίκαιη ανάπτυξη, με την κοινωνία συμμέτοχη σε αυτή , με τους εργαζόμενους να «απολαμβάνουν» άμεσα τους κόπους τους και όχι η ανταμοιβή να επαφίεται στην καλή θέληση του επιχειρηματικού καταστημένου.
Έτσι λοιπόν ο συνδυασμός ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ με υποψήφιο δήμαρχο των Ρώρο Γιώργο , είναι το ψηφοδέλτιο «μάχης» χωρίς κανείς να διεκδικεί τα «αριστεία» συμμετοχής σε οικονομικά «κονκλάβια» , χωρίς κανείς να έχει λάβει θέσεις ευθύνης που να οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή της χώρας , της περιφέρειας, της Πάτρας μας.
Η δημοτική παράταξη με υποψήφιο δήμαρχο των Ρώρο Γιώργο, έδωσε στην δημοσιότητα ( περισσότερα στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.orapatron.gr/), τις θέσεις μας για την ανάπτυξη και την εργασία, προτάσεις άκρως ρεαλιστικές που φέρνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, εκμοντερνίζουν τον δήμο με ψηφιακές υπηρεσίες, αναπλάθουν και προβάλλουν ιστορικές γειτονιές, δίνουν βαρύτητα στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, συνδέουν την ανάπτυξη με την οικολογία και το περιβάλλον, δίνουν προτάσεις για βιώσιμη αστική κινητικότητα , καθαρή από κάθε είδους ρύπων κλπ.
Ο δήμος μας , η πόλη μας έχει μια ακόμα ευκαιρία , ίσως η τελευταία, για να μπορέσει να κρατήσει τους νέους, να δώσει ΕΛΠΙΔΑ, να στηρίξει τα νοικοκυριά, να γίνει η πρώτη πόλη της χώρας, η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.

Ο Πολυχρόνης Θωίδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με την «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» του Γ. Ρώρου

ΣΧΟΛΙΑ