Πάτρα: Στον επόμενο τόνο Φυσικό Αέριο Γιοκ (audio)

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΛΟΓΩ…ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ

«Αγκαλιά» με το εφιαλτικό σενάριο να μην δουν ποτέ το φυσικό αέριο να έρχεται στην περιοχή, βρίσκονται η Πάτρα  και η υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Αιτία, η καθυστέρηση στη διεκπεραίωση βασικών θεμάτων που άπτονται της ένταξης του έργου για την εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης και την κατασκευή του δικτύου , στο ΕΣΠΑ καθώς σχεδόν το σύνολο των εμπλεκομένων βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου».

Στους επόμενους επτά μήνες – όπως αποκάλυψε μιλώντας στους patrastimes ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής – πρέπει να γίνει δουλειά που δεν έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια, γεγονός που καθιστά την επίτευξη του στόχου κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Να σημειωθεί, ότι είναι τέτοια η ολιγωρία των εμπλεκομένων φορέων, που ακόμα δεν έχουν υπογράψει την κοινό μνημόνιο συνεργασίας που απαιτείται, παρόλο που έχει συνταχθεί και σταλεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ στασιμότητα υπάρχει και ως προς την χωροθέτηση των περιοχών αποθήκευσης. Παράλληλα η ΔΕΔΑ, μέχρι το τέλος του 2020 πρέπει να έχει προχωρήσει τη διαδικασία προκειμένου να  εντάξει το έργο στα προς υλοποίηση.

Τον κίνδυνο  να χαθεί το Φυσικό αέριο για την Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα για πάντα, καθώς δεν θα προλάβει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ που «κυλάει», επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο «Ράδιο Γάμμα» ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Ελλάδος τονίζοντας πως στο επόμενο ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτούνται έργα που αφορούν σε ενεργειακές υποδομές φυσικού αερίου, με το αποτέλεσμα εάν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες η συνέπειες να είναι καταστροφικές.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ Τ.Ε. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΑΣ. ΑΪΒΑΛΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ