Πέμπτη 26 Απριλίου 2018
16.5 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύγχρονο και ασφαλή ποδηλατόδρομο αποκτά η Πάτρα Πάτρα: Πούλησε με αγγελία στο διαδίκτυο δύο κλεμμένες μοτοσυκλέτες Νέα Σμύρνη: Το ανατριχιαστικό μήνυμα που έστειλε η 22χρονη μετά τη γέννα: «Ξεφούσκωσα» Βυθίστηκε φορτηγίδα στη Σαλαμίνα Ινδία: 13 παιδιά σκοτώθηκαν σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο Πάτρα: Του κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά για 10 ευρώ – Στον εισαγγελέα σήμερα ο δράστης Οι απολογίες Mητρετώδη-Κούκλατζη: Μπορούσαμε να μην παραδοθούμε – Δεν θέλαμε να προκαλέσουμε επεισόδιο Δικηγόρος 22χρονης που πέταξε το μωρό της: Ήταν σε πανικό, δεν υπήρχε λογική (ΒΙΝΤΕΟ) Athens Open 2018 Διεθνές πρωτάθλημα debate Παπαζάχος: Τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική είναι επάνω στο ρήγμα που έδωσε 7 Ρίχτερ ΝΕΦΕ ΑΧΑΪΑΣ: Λεπτομέρειες για τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων Πάτρα: 100.000 Πατρινοί αντιμέτωποι με ηλεκτρονικό «σφυρί» για οφειλές στο Δήμο (AUDIO)

Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο [ΒΙΝΤΕΟ]

Το βασικό τμήμα της κατασκευής έχει μήκος 29,2 χιλιομέτρων και αποτελείται από μια γέφυρα 22,9 χιλιομέτρων και μια υπόγεια σήραγγα 6,7 χιλιομέτρων. Το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 55 χιλιόμετρα.

«Η γέφυρα πέρασε όλους τους μηχανολογικούς ελέγχους και θα την ετοιμάσουμε για δημόσια χρήση σε λίγους μήνες», δήλωσε ο Τζου.

Ο Λιν Μινγκ, επικεφαλής μηχανολόγος της China Communications Construction Company, δήλωσε ότι κατά την κατασκευή υπήρξαν μεγάλες μηχανολογικές προκλήσεις. Χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι χάλυβα, που θα αρκούσαν για να κατασκευαστούν 60 Πύργοι Άιφελ, καθώς και 1,08 εκατ. κυβικά μέτρα τσιμέντου.

Η γέφυρα, που χαρακτηρίστηκε η «πλέον περίπλοκη τεχνολογικά», διασχίζει οδούς ναυσιπλοΐας. «Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε υποθαλάσσιους αγωγούς. Λόγω απειρίας, μας πήγε 96 ώρες να τοποθετήσουμε τον πρώτο αγωγό στον ωκεανό και πολλοί μηχανικοί και εργαζόμενοι κοιμήθηκαν ελάχιστα για τέσσερις συνεχείς ημέρες», δήλωσε ο Γιν Χαϊκίνγκ, επικεφαλής μηχανικός. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η γέφυρα με σχήμα Υ θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από το Χονγκ Κονγκ στο Τζουχάι από τρεις ώρες σε μόλις 30 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ