Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017
18 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαλάφας: Το μεταναστευτικό είναι μια συνεχής πληγή Τα «λεφτά από την Κύπρο» ζητούσαν οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου Πύργος: Δενδρύλλια κάνναβης 2 μ. καλλιεργούσε 31χρονος στο σπίτι του Παράταξη Κατσανιώτη: Παράλογα τα κριτήρια επιλογής στις δημοπρατήσεις έργων οδοποιίας Πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα «Αριστοτέλης Ωνάσης» στον Σκορπιό Πάτρα: Συνελήφθη ο δράστης της διάρρηξης και κλοπής στον «Κωτσόβολο» Στην ‘οικογένεια’ της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, μαζί με τη Λεπέν, η Νέα Δεξιά ‘Είναι μπολσεβίκοι’: Η ατάκα που ακούστηκε στο προσυνέδριο της ΝΔ Προσφορά γραφείου τελετών «ρίχνει» το διαδίκτυο–Μαύρο χιούμορ για τη Black Friday (ΦΩΤΟ) Black Friday: Χαμός στο εξωτερικό [pics, vids] Πάτρα: Χαλαρά οι Πατρινοί στα καταστήματα για το Black Friday Η τελευταία selfie (στην Αιθιοπία) της 19χρονης με την κοκαϊνη-Η ανάρτηση όλο νόημα(ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο [ΒΙΝΤΕΟ]

Το βασικό τμήμα της κατασκευής έχει μήκος 29,2 χιλιομέτρων και αποτελείται από μια γέφυρα 22,9 χιλιομέτρων και μια υπόγεια σήραγγα 6,7 χιλιομέτρων. Το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 55 χιλιόμετρα.

«Η γέφυρα πέρασε όλους τους μηχανολογικούς ελέγχους και θα την ετοιμάσουμε για δημόσια χρήση σε λίγους μήνες», δήλωσε ο Τζου.

Ο Λιν Μινγκ, επικεφαλής μηχανολόγος της China Communications Construction Company, δήλωσε ότι κατά την κατασκευή υπήρξαν μεγάλες μηχανολογικές προκλήσεις. Χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι χάλυβα, που θα αρκούσαν για να κατασκευαστούν 60 Πύργοι Άιφελ, καθώς και 1,08 εκατ. κυβικά μέτρα τσιμέντου.

Η γέφυρα, που χαρακτηρίστηκε η «πλέον περίπλοκη τεχνολογικά», διασχίζει οδούς ναυσιπλοΐας. «Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε υποθαλάσσιους αγωγούς. Λόγω απειρίας, μας πήγε 96 ώρες να τοποθετήσουμε τον πρώτο αγωγό στον ωκεανό και πολλοί μηχανικοί και εργαζόμενοι κοιμήθηκαν ελάχιστα για τέσσερις συνεχείς ημέρες», δήλωσε ο Γιν Χαϊκίνγκ, επικεφαλής μηχανικός. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η γέφυρα με σχήμα Υ θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από το Χονγκ Κονγκ στο Τζουχάι από τρεις ώρες σε μόλις 30 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ